Депутатам пропонують скасувати звання заслуженого журналіста

6 Червня 2011
13669
6 Червня 2011
16:23

Депутатам пропонують скасувати звання заслуженого журналіста

13669
Депутатам пропонують скасувати звання заслуженого журналіста

Інститут медіа права (ІМП) розробив законопроект про внесення змін до закону «Про державні нагороди України», що передбачає скасування звання заслуженого журналіста України. Тепер ІМП пропонує будь-якому з народних депутатів зареєструвати його у Верховній Раді. Про це ТК повідомили в ІМП, де підготували текст проекту і супровідних документів.

 

У пояснювальній записці зазначено, що прийняття законопроекту зумовлене необхідністю забезпечити незалежність професії журналіста, усунути дискримінаційний механізм впливу на журналістське середовище з боку органів влади.

 

В ІМП вважають, що журналісти завжди обережно ставились до подарунків і нагород з боку органів влади та її представників. Про це свідчить, зокрема, і сьогоднішні події в «Межигір'ї» з відмовою журналістів брати квіти та торт від президента. У журналістському середовищі вже давно точаться дискусії щодо необхідності скасування звання «Заслужений журналіст України», яка є неприйнятною для незалежних журналістів.

 

На думку ІМП, так само, як свобода віросповідання означає відокремленість церкви від держави, свобода слова означає, що держава і журналістика мають бути максимально відокремлені. Відтак, визначати найкращих журналістів мають не державні службовці, а журналістське середовище. У приклад ІМП ставить одну з найбільш визнаних у США - Пулітцерівську премію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13669
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Земляк
4711 дн. тому
Аби серед всіх отих "заслужених" було хоч би 5 відсотків талановитих і принципових! Владі вигідно роздавати брязкальця, а нездарам папуаситися на публіку. Заснувати щось на зразок пулітцерівської премії? Так у нас і цю премію приручать. Чи не краще проводити опитування серед читачів. глядачів і слухачів? Тоді хоч би якась видимість обєктивності була. І давно пора усунути від призначення звань всіляких лубченків-пупченків, які прирівняли творчу спілку до наркотика для хворобливо славолюбивих.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду