detector.media
06.06.2011 16:23
Депутатам пропонують скасувати звання заслуженого журналіста

Інститут медіа права (ІМП) розробив законопроект про внесення змін до закону «Про державні нагороди України», що передбачає скасування звання заслуженого журналіста України. Тепер ІМП пропонує будь-якому з народних депутатів зареєструвати його у Верховній Раді. Про це ТК повідомили в ІМП, де підготували текст проекту і супровідних документів.

 

У пояснювальній записці зазначено, що прийняття законопроекту зумовлене необхідністю забезпечити незалежність професії журналіста, усунути дискримінаційний механізм впливу на журналістське середовище з боку органів влади.

 

В ІМП вважають, що журналісти завжди обережно ставились до подарунків і нагород з боку органів влади та її представників. Про це свідчить, зокрема, і сьогоднішні події в «Межигір'ї» з відмовою журналістів брати квіти та торт від президента. У журналістському середовищі вже давно точаться дискусії щодо необхідності скасування звання «Заслужений журналіст України», яка є неприйнятною для незалежних журналістів.

 

На думку ІМП, так само, як свобода віросповідання означає відокремленість церкви від держави, свобода слова означає, що держава і журналістика мають бути максимально відокремлені. Відтак, визначати найкращих журналістів мають не державні службовці, а журналістське середовище. У приклад ІМП ставить одну з найбільш визнаних у США - Пулітцерівську премію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY