У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії

19 Квітня 2011
9543
19 Квітня 2011
11:51

У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії

9543
У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії

18 квітня в Нью-Йорку оголосили імена лауреатів Пулітцерівської премії - однієї з найпрестижніших нагород у галузі журналістики й літератури в США.

 

Нагороду в номінації «Служіння суспільству» (Public Service) здобула газета Los Angeles Times за розслідування корупції в маленькому каліфорнійському місті Белл, де місцева влада встановила для себе надто високі зарплати. Журналістське розслідування призвело до арештів винних і реформ. На цю нагороду претендували також Bloomberg News і The New York Times.

 

Ще однією нагородою для Los Angeles Times стала перемога фотографа Барбари Девідсон у номінації «Художня фотографія» (Feature Photography).

 

Також дві премії дісталося журналістам The New York Times. У номінації «Міжнародний репортаж» (International Reporting) відзначені Кліффорд Дж. Леві та Еллен Баррі, які писали про систему правосуддя в Росії. У номінації «Коментар» (Commentary) - автор The New York Times Девід Леонхардт, який піднімав у своїх текстах серйозні для Америки питання - від дефіциту федерального бюджету до реформи охорони здоров'я.

 

Премію за видатне розслідування (Investigative Reporting) отримала Пейдж Ст. Джон з видання Sarasota Herald-Tribune за розслідування в галузі страхування майна у Флориді.

 

За майстерність (Explanatory Reporting) відзначені п'ятеро співробітників Milwaukee Journal Sentinel (Марк Джонсон, Кетлін Ґеллегер, Ґері Портер, Лу Солдівар та Елісон Шервуд), які зробили матеріал про застосування генетичних технологій для порятунку життя 4-річного хлопчика за допомогою слів, графіків, відео та інших зображень.

 

За висвітлення місцевих новин премією нагороджені журналісти Chicago Sun-Times (Френк Мейн, Марк Конкол і Джон Дж. Кім) за документальне висвітлення насильства в Чикаго.

 

У номінації «Розкриття національної теми» (National Reporting) перемогли Джесс Ейзінгер і Джейк Бернстейн з бюро журналістських розслідувань ProPublica - за викриття сумнівних угод у діловому центрі Нью-Йорка, на Волл-стріт, які сприяли економічній кризі в країні. Як повідомляє «Медіаграмотність», уперше в історії премії відзначено серію матеріалів, які ніколи не виходили на папері.

 

У номінації «Нарис» (Feature Writing) перемогла Емі Елліс Натт з видання The Star-Ledger за історію про таємниче затоплення рибацького човна в Атлантичному океані, коли потонули шестеро осіб.

 

Пулітцерівську премію за художню критику (Criticism) присудили Себастіану Смі із The Boston Globe, за редакційний коментар (Editorial Writing) - Джозефу Раґо із The Wall Street Journal, за карикатури (Editorial Cartooning) - Майку Кіфу із The Denver Post.

 

А от за новинну фотографію (Breaking News Photography) премія дісталася трьом фотографам The Washington Post - Керол Ґузі, Ніккі Кан і Ріккі Каріоті.

 

Уперше в історії премії журі не змогло визначити переможця в номінації «Видатне подання сенсаційного матеріалу» (Breaking News Reporting). На нагороду претендували колективи Chicago Tribune, The Miami Herald разом з El Nuevo Herald і The Tennessean.

 

У нежурналістських номінаціях були відзначені художня книга (Fiction) A Visit from the Goon Squad Дженніфер Еґан, драматичний твір (Drama) Clybourne Park Брюса Норріса, історична розвідка (History) The Fiery Trial: Abraham Lincoln and American Slavery Еріка Фонера, біографічний твір (Biography) Washington: A Life Рона Чернова, поетична збірка (Poetry) The Best of It: New and Selected Poems Кей Раян, нехудожня книга (General Non-Fiction) The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer Сіддхарти Мухерджи й опера (Music) Madame White Snake Жу Лонга.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9543
Читайте також
19.04.2011 19:05
Елена Дунаева, Lenta.Ru
19 793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду