АНРВУ: 24% видавців стало складніше вести бізнес

26 Травня 2011
20502
26 Травня 2011
16:43

АНРВУ: 24% видавців стало складніше вести бізнес

20502
АНРВУ: 24% видавців стало складніше вести бізнес

У квітні-травні 24% видавництв відчули, що в їхньому регіоні стало складніше вести видавничий бізнес.

 

Такими є результати галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах у квітні-травні, що отримала Асоціація незалежних регіональних видавців України за підтримки проекту «У-Медіа». Опитано було 21 регіональне видавництво України, переважна більшість яких є членами АНРВУ.

 

На запитання «Чи відчули ви, що стало складніше вести видавничий бізнес у вашому регіоні?» 24% опитуваних відповіли «Так». Нагадаємо, що в березні таку відповідь дали 43% видавництв, у лютому - 38% видавництв.

 

Окрім цього, два регіональних видавництва заявили про тиск на журналістів та редакторів під час підготовки ними матеріалів.

 

Уже другий місяць поспіль видавець з Феодосії повідомляє про неодноразові спроби з боку представника місцевої влади координувати контент газети:

 

«Оскільки мер міста вказував двічі на цьому тижні у розмові зі мною, а до цього з аналогічного питання мені телефонував його помічник, я вважаю за потрібне висловити свою позицію. Я думаю, що не може бути цензури в газеті. У тому числі і самоцензури, коли вам телефонують, а у вас коліна тремтять і ви кажете: "Так, так! Ми обов'язково писатимемо тільки добре!"», - сказала засновник газети «Кафа» Ірина Прокопюк.

 

У свою чергу виконавчий директор АНРВУ Оксана Бровко пообіцяла, що асоціація стежитиме за розвитком подій у газеті «Кафа», і висловила сподівання, що така «координація» не перетвориться на системні намагання впливати на редакційну політику незалежного видання.

 

Що ж до труднощів з реалізацією видань, то у квітні-травні їх не виникало.

 

АНРВУ об'єднує понад 20 регіональних видавничих компаній, що видають близько 100 найменувань видань. Асоціація є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN-IFRA) та співпрацює зі Всесвітнім Форумом Редакторів (WEF).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20502
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду