АНРВУ: 43% регіональних видавництв відчувають тиск влади

6 Квітня 2011
17477
6 Квітня 2011
15:28

АНРВУ: 43% регіональних видавництв відчувають тиск влади

17477
АНРВУ: 43% регіональних видавництв відчувають тиск влади

Видавці з 9 регіонів заявили про те, що у березні їм стало складніше вести видавничий бізнес. Аналогічна кількість представників редакцій заявили про тиск на журналістів та редакторів під час підготовки матеріалів.

 

Такі дані отримала Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ) в ході чергового галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах за підтримки проекту «У-Медіа».

 

Міста, представники яких заявили про утиски регіональних медіа: Дніпропетровськ, Чернівці, Хмельницький, Харків, Одеса, Львів, Кременчук, Запоріжжя, Донецьк. Загалом це 43% опитаних.

 

«І по сей день не розв\'язана ситуація з "Газетою по-київськи" та її регіональними виданнями: з 11 березня газети не виходять, залишаючи восьмисоттисячну читацьку аудиторію без улюбленого видання. Запоріжжя: перші ластівки тиску - незадоволення місцевої влади критичними матеріалами, що публікуються на шпальтах газети. Феодосія: перші результати дії Податкового кодексу - кіоски "Союздруку" та супермаркети припинили співпрацю з приватними підприємцями, що займалися до квітня постачанням газет», - повідомляє асоціація.

 

Про труднощі з реалізацією своїх видань заявили шестеро представників опитуваних видавництв.

 

АНРВУ об\'єднує понад 20 регіональних видавничих компаній, що видають близько 100 найменувань видань. Асоціація є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN-IFRA) та співпрацює зі Всесвітнім Форумом Редакторів (WEF).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17477
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду