АНРВУ: Влада починає наступ на регіональні медіа?

14 Березня 2011
26796
14 Березня 2011
16:18

АНРВУ: Влада починає наступ на регіональні медіа?

26796
Тиск на журналістів та редакторів збільшився
АНРВУ: Влада починає наступ на регіональні медіа?

У лютому 2011 року 38% видавництв відчули, що у їхньому регіоні вести видавничий бізнес стало складніше.  Такі дані отримала Асоціація незалежних регіональних видавців України (АНРВУ) в ході чергового галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах за підтримки проекту «У-Медіа».

 

Було опитано 21 регіональне видавництво, переважна більшість опитуваних є членами АНРВУ.

 

Згідно отриманих даних, на питання «Чи відчули ви, що стало складніше вести видавничий бізнес у вашому регіоні?» 38% опитуваних відповіли «так». Нагадаємо, у січні ствердну відповідь на питання дали 25% видавців.  

 

Жодне з опитуваних видавництв не заявило про труднощі з реалізацією своїх видань, котрі були б пов\'язані з критичними статтями.

 

Проте 33% представників регіональних редакцій заявили про тиск на журналістів та редакторів під час підготовки ними матеріалів. Дніпропетровськ, Харків, Одеса, Львів, Кременчук, Київ, Донецьк - ось міста, де представники газет заявляють про тиск, створення перешкод в роботі видавництва та при здійсненні професійної діяльності журналістів редакцій.

 

АНВРУ зазначає, що 33% (7 видавництв) - це найвищий показник за час існування проекту моніторингу. «Наразі утиски мають прихований характер: натяки на зв\'язок між критичним матеріалом, що опубліковано на шпальтах одного з видань, та позаплановими перевірками даного видавництва, відмова журналістам надавати коментарі та інформацію, обмеження доступу журналістів до інформації - ось короткий перелік перешкод та труднощів, котрі почали з\'являтися в лютому», - зазначається у повідомленні асоціації.

 

АНРВУ об\'єднує понад 20 регіональних видавничих компаній, що видають близько 100 найменувань видань. Асоціація є членом Всесвітньої газетної асоціації (WAN-IFRA) та співпрацює зі Всесвітнім форумом редакторів (WEF).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26796
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду