detector.media
26.05.2011 16:43
АНРВУ: 24% видавців стало складніше вести бізнес

У квітні-травні 24% видавництв відчули, що в їхньому регіоні стало складніше вести видавничий бізнес.

 

Такими є результати галузевого дослідження складності ведення газетного бізнесу в регіонах у квітні-травні, що отримала Асоціація незалежних регіональних видавців України за підтримки проекту «У-Медіа». Опитано було 21 регіональне видавництво України, переважна більшість яких є членами АНРВУ.

 

На запитання «Чи відчули ви, що стало складніше вести видавничий бізнес у вашому регіоні?» 24% опитуваних відповіли «Так». Нагадаємо, що в березні таку відповідь дали 43% видавництв, у лютому - 38% видавництв.

 

Окрім цього, два регіональних видавництва заявили про тиск на журналістів та редакторів під час підготовки ними матеріалів.

 

Уже другий місяць поспіль видавець з Феодосії повідомляє про неодноразові спроби з боку представника місцевої влади координувати контент газети:

 

«Оскільки мер міста вказував двічі на цьому тижні у розмові зі мною, а до цього з аналогічного питання мені телефонував його помічник, я вважаю за потрібне висловити свою позицію. Я думаю, що не може бути цензури в газеті. У тому числі і самоцензури, коли вам телефонують, а у вас коліна тремтять і ви кажете: "Так, так! Ми обов'язково писатимемо тільки добре!"», - сказала засновник газети «Кафа» Ірина Прокопюк.

 

У свою чергу виконавчий директор АНРВУ Оксана Бровко пообіцяла, що асоціація стежитиме за розвитком подій у газеті «Кафа», і висловила сподівання, що така «координація» не перетвориться на системні намагання впливати на редакційну політику незалежного видання.

 

Що ж до труднощів з реалізацією видань, то у квітні-травні їх не виникало.

 

АНРВУ об'єднує понад 20 регіональних видавничих компаній, що видають близько 100 найменувань видань. Асоціація є членом Всесвітньої Газетної Асоціації (WAN-IFRA) та співпрацює зі Всесвітнім Форумом Редакторів (WEF).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY