detector.media
25.05.2011 17:14
Чепак обіцяє пояснити журналістам, як не можна знімати Януковича

Під час відвідування президентом Віктором Януковичем навчального центру з підготовки прикордонників між охороною президента та журналістами 5-го каналу стався інцидент, повідомляє «Українська правда».

 

За словами журналіста 5-го каналу Азада Сафарова, інцидент стався, коли оператор намагався зняти президента, коли той оглядав воїнську частину.

 

«Президент зайшов у одну з кабінок. Мій оператор намагався це зняти через голови чотирьох кордонів охорони. Але мені сказали, що це заборонено. Я попросив оператора відійти убік і зняти президента звідти, - розповів журналіст. - У цей момент до оператора підійшла охорона і закрила екран камери рукою. Потім підійшов інший охоронець і також попросив нас не знімати. Ми припинили».

 

Однак, за його словами, після цього заступник керівника прес-служби Олег Кошелєв, почав телефонувати на телеканал, щоб поскаржитись на роботу журналістів. «Він не підійшов до нас, щоб розібратись, що сталося. Він одразу став дзвонити. Я обурився, що це схоже на радянські часи», - розповів пан Сафаров «Українській правді».

 

Однак журналіст вважає інцидент вичерпаним, бо пізніше охоронець і Кошелєв принесли свої вибачення. «Викликали охоронця, і пан Кошелєв вибачився, сказав, що він не повинен був дзвонити. А прес-секретар президента Дарія Чепак пообіцяла, що наступного разу нам повідомлятимуть, під яким кутом нам можна буде знімати президента», - додав він.

 

Прес-секретар президента Дарка Чепак у коментарі «Детектор медіа» назвала інцидент непорозумінням і наголосила, що його вдалося вирішити, чому вона дуже рада.

 

«Азад пропонував, щоб журналістам роздавали аркуш, на якому буде написано, як не можна знімати президента. Я відповіла, що, звичайно, ми будемо готувати такий аркуш. Я не впевнена, що ми встигнемо це зробити на завтра. Але щонайменше ми можемо попросити охорону, щоб вона проінструктувала людей, які зніматимуть президента, як краще не знімати», - сказала пані Чепак.

 

Вона додала, що журналісти з президентського пулу давно знайомі з правилами зйомки президента: «Є кілька ракурсів, які не дозволені з точки зору безпеки».

 

Також прес-секретар президента вкотре наголосила, що журналістам і охороні президента слід домовитися про правила роботи. «Я вже понад місяць готую разом з Інститутом масової інформації та ОБСЄ круглий стіл, на якому можна буде зібрати і представників охорони, і журналістів, і експертів з інших країн, щоб ми могли обговорити всі запитання. Проблема тільки в тому, щоб сісти і домовитися», - зазначила пані Чепак.

 

Нагадаємо, після інцидентів між охороною президента і журналістами «Української правди», які знімали кортеж Віктора Януковича, Дарка Чепак запропонувала виробити спільні правила.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY