detector.media
19.05.2011 13:05
Російська служба «Німецької хвилі» припиняє радіомовлення

Найближчими місяцями російська редакція Deutsche Welle («Німецька хвиля») припинить радіомовлення. Натомість редакція посилить інтернет-ресурс і розвиватиме відео- і телеформати. Про це ТК стало відомо з власних достовірних джерел.

 

За цією інформацією, з-поміж усіх редакцій DW з радіоефіру зникне лише російська. Точна дата припинення виробництва радіопрограм і мовлення на коротких хвилях наразі невідома, але це відбудеться не пізніше осені 2011 року.

 

Виробництво окремих радіопрограм («Европа и Беларусь» і «Европа и Центральная Азия») зупинять вже 1 червня. Як проінформувало редакцію керівництво DW, висвітлення тем з Білорусі і Центральної Азії продовжуватиметься на сайті та, до повного зупинення радіомовлення, в рамках програми «Тема».

 

Нині російська редакція DW висвітлює з позицій російського і європейського досвіду події країн простору колишнього Радянського Союзу - РФ, Білорусі, України, Центральної Азії і Південного Кавказу.

 

За попередньою інформацією, нововведення не передбачають скорочення бюджету на оплату роботи журналістів.

 

Раніше, у квітні 2011 року, Рада з мовлення Deutsche Welle затвердила нову стратегію розвитку медіакомпанії, яку підтримали більшість депутатів бундестагу (окрім групи лівих) і уряду Німеччини. Реформи передбачають, що DW зосередиться «на основних регіонах і завданнях», об`єднанні досвіду телебачення, радіо та інтернету, а також розширить співпрацю з ARD і ZDF.

 

Як повідомляла ТК, українська редакція «Німецької хвилі» посилює інтернет-сайт і збільшує кількість відео контенту вебресурсу. Водночас припинення радіомовлення української редакції не планується.

 

Нагадаємо, 26 березня радіомовлення припинила російська редакція Бі-бі-сі, 29 квітня - українська редакція Бі-бі-сі.

 

Державна телерадіокомпанія Deutche Welle є офіційним закордонним мовником ФРН, яка здійснює інформування в інтернеті, радіо- й телеефірі. Мета - забезпечення європейської перспективи для глядачів у всьому світі та сприяння міжкультурному діалогові.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY