Метеоролог з НРКУ: «Я сама думала, що більше виходити в ефір не буду»

17 Травня 2011
16404
17 Травня 2011
16:06

Метеоролог з НРКУ: «Я сама думала, що більше виходити в ефір не буду»

16404
Метеоролог з НРКУ: «Я сама думала, що більше виходити в ефір не буду»

Начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Людмила Савченко була готова до того, що Національна радіокомпанія України (НРКУ) усуне її від прямих ефірів після критичних слів щодо ситуації в країні. Про це вона повідомила «Українській правді».

 

«Я зробила те, що зробила. У мене був такий настрій, я так думала, це мої переконання. Вони не змінилися. Я сама думала, що більше виходити в ефір не буду», - сказала вона.

 

«Я розуміла, що для мене будуть наслідки і що можуть бути і далі. Однак я не хочу, щоб вони були для когось іншого. Це були мої думки. Але ж у мене є керівництво в Гідрометцентрі. Вони можуть по-іншому думати», - додала пані Савченко.

 

Вона також повідомила, що жодних штрафних санкцій до неї не застосовували ні в Гідрометцентрі, ні в НРКУ. Водночас, за її словами, виходи в ефір з прогнозами погоди на Нацрадіо оплачувались додатково.

 

Нагадаємо, НРКУ відмовилася від прогнозів погоди в прямому ефірі через те, що Людмила Савченко у своєму включенні розкритикувала ситуацію в країні. Генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов назвав це порушенням ефірної дисципліни. Людмилу Савченко усунули від ефіру, а всі матеріали від Укргідрометцентру будуть попередньо прослуховуватися та редагуватися випусковими редакторами. Санкцій до пані Савченко керівництво НРКУ не може вживати, оскільки вона є співробітником Укргідрометцентру.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16404
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хм
4732 дн. тому
Пилип! перед тем, как что-то писать, сходите и пройдите хоть курс уроков родного языка за 3 класс общеобразовательной школы,если, конечно же, уровень умственного развития позволяет. Потому как после Вашей писанины, фраза про "здоровий глузд" смотрится смешно. И, честно, идти за "свободами" (виборювати) под знаменами безграмотных даунов, таких как вы, ну честно, как-то не хочется.Кстати, в следующий раз, когда вы что-то напишите, один маленький совет, не пишите про "фсбшно-сбушну твань", - постарайтесь на митингах, где вы зарабатываете по 50 гривень за пол дня ора, выучить (с плакатов) хоть еще 2-3 новых слова, потому как у меня глубокие сомнения, что уровень вашего развития(если это можно так назвать) находится ниже уровня развития доброй половины животных.
Виталий
4732 дн. тому
ХМ, 5 баллов! В "настроении" этой метеорологши все равно присутствовала ненависть именно к ЭТОЙ власти. Ющенко был им мил. При любой погоде. :)))
Пилип з конопель
4733 дн. тому
О, як коцюрбить фсбшно-сбушну твань майже непомітна для мільйонів обивателів, але вдала спроба звичайної людини скористатися унікальною нагодою і заявити на всю Україну. що влада людей зневажає! Хай вас судомить і далі - це тільки початок! Першим кроком у боротьбі за свободу і здоровий глузд завжди буде почуття власної гідності.
Зямик с Доброполья
4733 дн. тому
хм // 17.05.2011 17:59:58 = Шо-то ты, как яркий представитель геноцидов, чересчур много букафф знаешь, а это подозрительно. :)
хм
4733 дн. тому
конечно же, раз ТК и некие прочие издания столь усиленно ринулись во всех интерпретациях обсуждать поступок этой дамы,то нет сомнения, что раз она уж высказалась о политике,то будут выискивать в её отстранении от эфира именно это. Хотя, по сути, барышня не сказала,собственно ничего. При чем -полное НИЧЕГО. Поскольку, если я еще правильно помню,она работает в Гидрометцентре,а её задача доносить до людей полезную информацию о прогнозе погоды, то в распечатках текста того выпуска хотелось ,ну уж очень найти действительно относящееся к делу, ну то есть к ПРОГНОЗУ ПОГОДЫ хоть что-то. Но, помимо ничего не значащих пассажей с политическим подтекстом (которые дама повторила несколько раз,как заговоренная или как мантру какую-то. При этом только один раз увязав этот политпассаж хоть в одно целое с текстом о погоде), о погоде, собственно, было слово "ПОГОДА". Увы. а от прогноза - длинные ничего не значащие языковые упражнения в метафорах, эпитетах в стиле домашних заданий для учеников 6-7 классов. Назвать ЭТО прогнозом погоды ну даже при огромном желании ну никак нельзя."У мене був такий настрій, я так думала, це мої переконання..." -хорошая отговорка. а самое главное -правильная. Интересно, если бы портной, пошивший для этой дамы платье, ну скажем так не пришил один рукав к нему, а на вопрос "где рукав?", рассказал, что "зато это платье всё равно лучше, чем состояние экономики в стране", а дошивать я его не буду "бо в мене таки переконання", то что бы вищала, визжала и орала эта дама с требованиями уволить и растоптать этого портного?! Если Безулик "бо в неи був такий настрий" показала бы свою голую прыщавую задницу в эфире ,а к примеру, Портников, "бо в нього такий настрий" начал бы массировать привселюдно свой маленький член, - то как бы это смотрелось?!!! Вообще нужно отдавать себе отчет, что иногда "настрий" нужно засунуть себе куда подальше, когда выходишь и работаешь для людей, и доносить до людей то дело, ради которого ты пришел, в данном случае - ПРОГНОЗ ПОГОДЫ, а не "керуючись" настроением нести всякую ахинею. Тем более, что для донесения иных своих взглядов и убеждений у дамы нет проблем договориться об участии в балабол-шоу у того же Шустера....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду