На сайті Київради з’явився розділ про доступ до публічної інформації

14 Травня 2011
23573
14 Травня 2011
11:59

На сайті Київради з’явився розділ про доступ до публічної інформації

23573
На сайті Київради з’явився розділ про доступ до публічної інформації

12 травня на сайті Київської міської ради з'явився розділ «Закон України "Про доступ до публічної інформації"».

 

У новоствореному розділі вказана контактна інформація - телефон, факс, поштова адреса та адреса електронної пошти, на які слід подавати інформаційні запити, міститься форма запиту, а також зазначене місце, де можна заповнити цю спеціальну форму.

 

Як наголошує Інститут медіа права, інформація про уповноважену особу щодо розгляду інформаційних запитів, а також реєстр публічної інформації на сайті Київради наразі відсутні.

 

Нагадаємо, що 9 травня набули чинності зміни до закону «Про інформацію» та закон «Про доступ до публічної інформації», які зобов'язують органи влади оприлюднювати всю відкриту публічну інформацію, визначити відповідальну особу за роботу з інформаційними запитами, а також скорочують термін розгляду інформаційного запиту до 5 днів.

 

Як повідомляла ТК, органи влади погано підготувались до вступу в дію закону «Про доступ до публічної інформації». Першим органом влади, який створив структурний підрозділ - Головне управління забезпечення доступу до публічної інформації - стала Адміністрація президента. Також спеціальний підрозділ створено у Генпрокуратурі. У Київській обласній державній адміністрації створено відділ, який реалізовуватиме положення Закону «Про доступ до публічної інформації»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23573
Читайте також
09.05.2011 09:55
Катерина Лихогляд, Валентина Макогонова, для «Детектор медіа»
3 640
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду