Кабмін хоче збільшити штрафи за порушення законодавства про державну таємницю до 4 тис. грн

13 Травня 2011
12532
13 Травня 2011
16:13

Кабмін хоче збільшити штрафи за порушення законодавства про державну таємницю до 4 тис. грн

12532
Кабмін хоче збільшити штрафи за порушення законодавства про державну таємницю до 4 тис. грн

Кабінет Міністрів хоче збільшити в три і більше разів суму штрафу за порушення законодавства про державну таємницю. Відповідний законопроект № 8490 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про охорону інформації з обмеженим доступом, що є власністю держави» зареєстрований у Верховній Раді 12 травня.

 

Як повідомляє Інститут медіа права (ІМП), проект розроблений Службою безпеки України, про що свідчить підпис т.в.о. начальника Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення СБУ В. Безверхого. Він покликаний збільшити в три і більше разів суму штрафу за порушення законодавства про державну таємницю (стаття 212-2 КпАП) та порушення порядку обліку, зберігання і використання документів та інших носіїв інформації, які містять конфіденційну інформацію, що є власністю держави (ст. 212-5 КпАП).

 

ІМП звертає увагу на те, що через тривалу процедуру погодження зазначений законопроект повністю зігнорував ухвалені в січні закони про доступ до публічної інформації та зміни до закону про інформацію, що набрали чинності 9 травня, які скасували інститут права власності на інформацію.

 

«Окрім того, очевидна загроза проекту полягає в тому, що значне підвищення суми штрафів, які можуть сягати 4042 грн., що суттєво перевищує заробітну плату державного службовця, може спричинити охолоджуючий ефект для чиновників, які могли б донести до суспільства чи окремої громади суспільно-важливу інформацію», - наголошують в ІМП.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12532
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гість
4738 дн. тому
Цікаво, куди штрафи, позики МВФ дерибанить Пахло із своєю "камандою" ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду