detector.media
14.05.2011 11:59
На сайті Київради з’явився розділ про доступ до публічної інформації

12 травня на сайті Київської міської ради з'явився розділ «Закон України "Про доступ до публічної інформації"».

 

У новоствореному розділі вказана контактна інформація - телефон, факс, поштова адреса та адреса електронної пошти, на які слід подавати інформаційні запити, міститься форма запиту, а також зазначене місце, де можна заповнити цю спеціальну форму.

 

Як наголошує Інститут медіа права, інформація про уповноважену особу щодо розгляду інформаційних запитів, а також реєстр публічної інформації на сайті Київради наразі відсутні.

 

Нагадаємо, що 9 травня набули чинності зміни до закону «Про інформацію» та закон «Про доступ до публічної інформації», які зобов'язують органи влади оприлюднювати всю відкриту публічну інформацію, визначити відповідальну особу за роботу з інформаційними запитами, а також скорочують термін розгляду інформаційного запиту до 5 днів.

 

Як повідомляла ТК, органи влади погано підготувались до вступу в дію закону «Про доступ до публічної інформації». Першим органом влади, який створив структурний підрозділ - Головне управління забезпечення доступу до публічної інформації - стала Адміністрація президента. Також спеціальний підрозділ створено у Генпрокуратурі. У Київській обласній державній адміністрації створено відділ, який реалізовуватиме положення Закону «Про доступ до публічної інформації»

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY