У Київській ОДА створено підрозділ забезпечення доступу до публічної інформації

11 Травня 2011
12688
11 Травня 2011
16:26

У Київській ОДА створено підрозділ забезпечення доступу до публічної інформації

12688
У Київській ОДА створено підрозділ забезпечення доступу до публічної інформації

У Київській обласній державній адміністрації створено відділ, який реалізовуватиме положення Закону «Про доступ до публічної інформації», повідомляє УНІАН.

 

Штат нового структурного підрозділу становитиме п'ять державних службовців. Усі бажаючі зможуть отримати від Київської облдержадміністрації інформацію, яка їх цікавить, на 10 аркушах формату А-4 коштом держави, а решту - власним. Для зручності такий відділ функціонуватиме на першому поверсі приміщення адміністрації.

 

Як повідомляла ТК, органи влади погано підготувались до вступу в дію закону «Про доступ до публічної інформації». Першим органом влади, який створив структурний підрозділ - Головне управління забезпечення доступу до публічної інформації - стала Адміністрація президента. Також спеціальний підрозділ вже створено у Генпрокуратурі.

 

Нагадаємо, закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язав органи влади призначити відповідальних за створення структурних підрозділів, які повинні забезпечувати право громадян на доступ до інформації.

 

Як писала ТК, закони «Про доступ до публічної інформації» і «Про внесення змін до закону "Про інформацію"» ухвалені 13 січня. Президент України Віктор Янукович підписав їх 3 лютого. Закони набули чинності 9 травня.

 

Закони суттєво спрощують доступ громадян до інформації органів влади та місцевого самоврядування, уніфікують порядок акредитації журналістів, прискорюють строки отримання відповідей на запити, знімають обов'язок погоджувати інтерв'ю з посадовцями.

 

5 травня Янукович підписав укази для реалізації закону про доступ до інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду