Представника Нацради за хабар посадили на 13 місяців

27 Квітня 2011
21140
27 Квітня 2011
16:44

Представника Нацради за хабар посадили на 13 місяців

21140
Представника Нацради за хабар посадили на 13 місяців

Суд визнав представника Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області Володимира Турелика винним у вимаганні й одержанні хабара та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік і один місяць із позбавленням права обіймати посади в органах влади протягом двох років. Про це на засіданні Нацради 27 квітня повідомив голова регуляторного органу Володимир Манжосов.

 

За його словами, 8 квітня Івано-Франківський міський суд розглянув звинувачення пана Турелика за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) і виніс обвинувачувальний вирок.

 

Нацрада прийняла рішення звільнити Володимира Турелика з посади представника в Івано-Франківський області з моменту набрання чинності вироку суду.

 

Як писала ТК, СБУ затримала «на гарячому» Володимира Турелика 31 березня 2010 року. За даними СБУ, посадовець вимагав у суб'єкта телерадіоінформаційного простору області хабара в розмірі $7 тис. за сприяння в одержанні ліцензії.

 

Прокуратура за цим фактом порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням. За цією статтею представникові Нацради загрожувало позбавлення волі на строк 5-10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21140
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду