detector.media
27.04.2011 16:44
Представника Нацради за хабар посадили на 13 місяців

Суд визнав представника Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області Володимира Турелика винним у вимаганні й одержанні хабара та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік і один місяць із позбавленням права обіймати посади в органах влади протягом двох років. Про це на засіданні Нацради 27 квітня повідомив голова регуляторного органу Володимир Манжосов.

 

За його словами, 8 квітня Івано-Франківський міський суд розглянув звинувачення пана Турелика за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) і виніс обвинувачувальний вирок.

 

Нацрада прийняла рішення звільнити Володимира Турелика з посади представника в Івано-Франківський області з моменту набрання чинності вироку суду.

 

Як писала ТК, СБУ затримала «на гарячому» Володимира Турелика 31 березня 2010 року. За даними СБУ, посадовець вимагав у суб'єкта телерадіоінформаційного простору області хабара в розмірі $7 тис. за сприяння в одержанні ліцензії.

 

Прокуратура за цим фактом порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням. За цією статтею представникові Нацради загрожувало позбавлення волі на строк 5-10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY