В Україні знижується частка ефірних телевізійних домогосподарств

15 Квітня 2011
14866
15 Квітня 2011
07:55

В Україні знижується частка ефірних телевізійних домогосподарств

14866
В Україні знижується частка ефірних телевізійних домогосподарств

В Україні станом на кінець 2010 року було 49% ефірних домогосподарств (8,45 млн), 34% - кабельних (5,94 млн), 16% - супутникових (2,79 млн) та 1% - IPTV (70 тис.). Такими є результати дослідження Astra Satellite Monitor по Україні, презентовані  14 квітня компанією SES Astra.

 

Загалом в Україні у 2010 році було 17,25 млн домогосподарств, що на 0,61 млн менше, ніж у 2009-му. Координатор проектів з дослідження ринку Astra Маріо Хуберт пояснює це оновленням даних Держкомстату про кількість домогосподарств, що пов'язано зі зменшенням кількості населення України.

 

Astra Satellite Monitor показує загалом зниження частки ефірних домогосподарств в Україні та зростання частки супутникових і кабельних. Також відстежена поява IPTV, хоча, на думку очільника українського представництва SES Astra Онно Зонневельда, 70 тис. абонентів IPTV - це в тому числі  ті, хто дивиться телебачення через інтернет на комп'ютері, плутаючи такий телеперегляд з IPTV.

 

Що стосується супутникових домогосподарств, то тут враховані як абоненти легальних платформ, так і нелегальних, а також ті, хто дивляться супутникові телеканали free-to-air (незакодовані). Окремих даних по домогосподарствах, підключених до легальних супутникових провайдерів, у SES Astra немає. 

 

Телеринок України

 

 

Окрім цього, дослідження Astra Satellite Monitor демонструє рівень цифровізації телебачення. В Україні лише 24%  телевізійних домогосподарств є цифровими. Такий самий рівень - у Сербії. Менше - лише у Білорусі (16%) та Греції (12%). У Румунії - 36% цифрових домогосподарств, у Польщі та Угорщині - 45%, у Словаччині - 69%. Близькі сусіди України Росія та Молдова не досліджувалися.

 

В Україні цифровізація досягається за рахунок супутникових, кабельних та IPTV-домогосподарств. Супутникові та IPTV-мережі є цифровими на 100%. Ефірна цифра дослідженням не охоплювалася, хоча, як відомо, в Київській, Житомирській та Одеській областях уже можна приймати цифровий ефірний сигнал. За словами Онно Зонневельда, кількість глядачів наземної цифри настільки мала, що перебуває в межах статистичної похибки.

 

Цифровий телеринок України

 

 

В Україні дослідження Astra Satellite Monitor проводилося компанією GfK Ukraine, яка опитала 2 тисячі респондентів за місцем їхнього проживання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду