detector.media
22.04.2011 11:44
Французька корпорація TDF спростовує чутки про купівлю «Зеонбуда»
Але підтверджує зацікавленість цифровим телебаченням в Україні

Французька корпорація TDF, яка має досвід розгортання мереж цифрового наземного телебачення у Франції та Європі, спростовує чутки про можливу купівлю українського провайдера чотирьох цифрових мультиплексів - компанії «Зеонбуд». «Ні, це абсолютно неправдиві чутки», - відповіли в компанії на запит «Детектор медіа».

 

Водночас у TDF зазначили, що цікавляться впровадженням DVB-T в Україні та вивчають можливості для співпраці з Концерном РРТ, на вежах і зусиллями фахівців якого «Зеонбуд» планує розбудовувати мережу.

 

«Група TDF протягом кількох років із цікавість спостерігає за перспективами розвитку наземного цифрового телебачення в Україні. Враховуючи нову нормативно-правову базу, сприятливу для розвитку цифрового телебачення, на початку цього року ми висловили бажання зустрітися з міністром інфраструктури, представниками Національної ради, Концерну РРТ та "Зеонбуду", щоб запропонувати їм свій внесок у цей розвиток, - повідомили в компанії на запитання про імовірний вихід на український ринок.

 

На запитання, з ким компанія веде переговори, у TDF відповіли, що найближчим часом знову зустрінуться з керівництвом КРРТ, щоб представити їм свій досвід розгортання мережі, а також, щоб вивчити можливості для співпраці.

 

TDF схвально оцінює надання чотирьох мультиплексів одному провайдеру/оператору - компанії «Зеонбуд». На думку експертів французької корпорації це забезпечить «сприятливе підґрунтя для розвитку реальної комерційної пропозиції цифрових послуг на наземній платформі, при цьому поєднуючи як платні, так і безкоштовні послуги, як національні, так і регіональні та міжнародні»

 

В Україні, як і у Франції, телебачення в основному передається наземними каналами, відзначили в TDF. Однак наголосили, що умовою успіху наземної цифри залишається швидке розгортанням мережі, щоб випередити інші платформи (супутникові, кабельні, IPTV тощо). «Однак, враховуючи територіальні розміри України, це розгортання може мати технічні складнощі», - зауважили в TDF.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY