«Главред-медіа» офіційно підтвердив призначення Олексія Газубея головредом «Газеты по-киевски»

12 Квітня 2011
17351
12 Квітня 2011
15:40

«Главред-медіа» офіційно підтвердив призначення Олексія Газубея головредом «Газеты по-киевски»

17351
Сергія Тихого звільнено
«Главред-медіа» офіційно підтвердив призначення Олексія Газубея головредом «Газеты по-киевски»

11 квітня учасники ТОВ «Видавництво "Пресцентр"» на загальних зборах звільнили Сергія Тихого з посад генерального директора ТОВ і головного редактора «Газеты по-киевски». Про це повідомляє прес-служба холдингу «Главред-медіа», до якого входить видавництво.

 

Як зазначається у повідомленні, 98% присутніх на зборах учасників проголосували за зняття Тихого із займаної посади «у зв'язку із незадовільними показниками діяльності Товариства».

 

«На загальних зборах учасників ТОВ «Видавництво «Пресцентр» зазначалось, що, починаючи з моменту заснування, дане підприємство було збитковим. Чисті збитки ТОВ «Видавництво «Пресцентр» за 2010 та 2009 роки склали 6 268 тисяч гривень та 7 041 тисяч гривень відповідно. Стратегія розвитку підприємства, яку відстоював менеджмент на чолі з Тихим С.Н., передбачала вихід на беззбитковість у 2017 році та загальні   інвестиції для покриття операційних видатків у розмірі понад 100 мільйонів гривень. Такий підхід було відхилено Загальними зборами учасників, і робота менеджменту ТОВ «Видавництво «Пресцентр» була визнана незадовільною», -  пояснюється у повідомленні.

 

Водночас новим генеральним директором компанії переважною більшістю голосів обрано Олексія Газубея, який раніше очолював газету «Блик».

 

За даними ТК, за всю новітню історію української преси лише одного менеджера було звільнено з подібним формулюванням. Тож у коментарі «Детектор медіа» Сергій Тихий заявив, що категорично не згоден з оцінкою його роботи. «Я пропрацював на цій посаді 8,5 років, за цей час проект з нуля вийшов на ті показники рейтингу NRS, які він має, стабільно входячи в першу трійку. Від початку конфлікту представниками власника робилися спроби звести його в суто економічну площину. Я вже неодноразово стверджував з аргументами, які неможливо спростувати, що економікою тут і не пахне. Скажіть, публічна заява про те, що «Газета по-киевски» не вийде, поки редактор там Тихий, це що? Відповідаю: це типовий тиск, грубе втручання в редакційну політику. А щодо результатів фінансової діяльності, медійна група видавництва «Пресцентр», до якої входить «Газета по-киевски» (і яка, підкреслюю, жодного стосунку до холдингу «Главред» не має), то в посткризовому 2010 році вона показала один з найкращих результатів на українському ринку в категорії щоденних газет. Це доведе будь-який неупереджений експерт», - наголосив він.

 

За словами пана Тихого, неупереджений експерт на збори учасників товариства не був запрошений: «У якості експерта виступав пан Похальчук - права рука пана Ткаченка. Тобто людина, яка працює на «1+1», у тій структурі, яка намагалася курирувати наші проекти і з тріском це провалила через свою упередженість. Аналіз пана Похальчука не може бути прийнятий у принципі. Що у Похальчука є точкою відліку? Адже уже 15 місяців товариство «Пресцентр» та його дочірні підприємства існують без прийнятого бюджету. 6 мільйонів гривень дотації на посткризовий рік для семи (це ж не одна «Газета по-киевски», а вся наша газетна мережа плюс відповідна мережа порталів) - це багато чи мало за відсутності бюджету? Та будь-який неупереджений експерт підтвердить: результати, показані нами, - одні з найкращих у галузі. На мою вимогу у зборах взяли участь наші фахівці, які виступали з цього приводу і переконливо доводили, що всі звинувачення пана Похальчука відносно результатів 2010 року й оцінки стратегій, яких він жодного разу не читав, - упереджені і непрофесійні. Можна подивитися на те, з якими результатами закінчили 2010 рік інші видання, які існують в цьому секторі, зокрема ті видання, які входять до медійної групи «Приват-банку», і порівняюти їх з результатами, які показав "Пресцентр"».

 

Призначення Олексія Газубея пан Тихий воліє не оцінювати. «Я вважаю, що зміщення мене, засновника цього проекту, є безпідставним, тенденційним і несправедливим. А пану Газубею бажаю успіхів в особистому житті, а також міцного здоров'я» Пан Тихий не бачить майбутнього в «Газеты по-киевски» після місячного блокування її виходу: «Принаймні це буде не «Газета по-киевски» в тому вигляді, в якому вона існувала всі ці роки, в якому її полюбили сотні тисяч киян».

 

На запитання ТК, чи має він намір оскаржувати своє звільнення, Сергій Тихий відзначив, що з юридичної точки зору воно відбулося без порушень.

 

Водночас новопризначений керівник «Газеты...» Олексій Газубей наголосив, що «Газета по-киевски» є одним із знакових медійних брендів в Україні: «Останнім часом видання переживало складний період. Я сподіваюсь, що мій досвід та знання дозволять разом із творчим колективом "Газеты по-киевски" підняти видання на якісно новий рівень».

 

Сьогодні президент холдингу «Главред-медіа» Олег Наливайко представив Олексія Газубея колективу видавництва.

 

Нагадаємо, вчора з'явилася неофіційна інформацію про призначення Олексія Газубея генеральним директором та головним редактором «Газеты по-киевски».

 

Довідка:

 

Газубей Олексій Володимирович останні шість років працював шеф-редактором газети «Блик». У 2006 році був виконувачем обов'язків Генерального директора Free Media Ukraine, у 2004 році - заступником головного редактора газети «Сегодня», з 2002 по 2004 роки працював парламентським кореспондентом газети «Комсомольская правда в Украине».

 

«Газета по-киевски» виходить із січня 2003 року, з травня 2004-го - щоденно. Видавець - ТОВ «Пресцентр». У 2006 році запустився портал «Газеты по-киевски», стартували «Газета по-днепропетровски» і «Газета по-харьковски», у 2007-му - «Газета нашего района», «Газета по-одесски», «Газета по-донецки» і «Газета по-львівськи». 11 березня 2011 року «Газета по-киевски» призупинила вихід.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17351
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду