Стартували проекти «Газета по-львівськи» і «Газета по-донецки»

6 Грудня 2007
23541
6 Грудня 2007
15:16

Стартували проекти «Газета по-львівськи» і «Газета по-донецки»

23541
6 грудня у Львові та Донецьку вийшло друком перше число «Газети по-...». Обидва видання є черговим регіональним проектом компанії «Прес-центр» - видавця «Газеты по-киевски»).
Стартували проекти «Газета по-львівськи» і «Газета по-донецки»
Сергій Сай-Боднар, комерційний директор видавництва «Прес-центр» («Газета по-киевски»), сказав «ТК»:  «Сьогодні побачили світ два наші нові видання – «Газета по-львівськи» та «Газета по-донецьки». Наразі маємо 6 подібних видань в Україні: «Газета по-киевски», «Газета по-днепровски», «Газета по-харковски» та «Газета по-одесски». На передньому плані в усіх часописах – оперативна та актуальна інформація про життя міста. Традиційні також рубрики «Країна», «Світ». У Львові газета виходитиме українською мовою. Решта видань публікуватимуться російською. Наступного року плануємо започаткувати ще кілька подібних проектів, а також розширити мережу безкоштовних районних київських газет, яких наразі маємо 10».
 
За словами головного редактора «Газети по-львівськи» Тетяни Нагорної, видання виходитиме щочетверга на 40 сторінках формату А3+, з яких 16 сторінок – кольорові. Перша частина видання присвячена суто львівській тематиці.
 
«Ми – суто міська газета, – розповідає Тетяна Нагорна. – Причому ми не ставимо за пріоритет політику і «комуналку». Ми вважаємо, що львів’яни живуть не тільки цим, тому наш пріоритет – життя простої людини і з чим вона стикається у повсякденні. Ми не будемо зациклюватися на негативній інформації й описі того, що заважає нам жити, а також будемо писати і про позитив, адже його сучасній журналістиці дуже бракує».
 
Також пані Нагорна повідомила, що перші кілька чисел (очевидно, до нового року) «Газету по-львівськи» будуть розповсюджувати безкоштовно, а згодом вона потрапить у мережі збуту за ціною 1 грн. З лютого 2008-го року редакція обіцяє львів’янам сюрприз. Це буде не вкладка-додаток, а додатковий продукт під маркою «Газети по-львівськи». Що саме – тримається в секреті.
 
Тетяна Нагорна, 30 років, починала свою кар’єру у львівській газеті «Ратуша»; три роки поспіль працювала головним редактором у газеті «Поступ». Працювала у «Львівській газеті», в журналі «Фокус», писала у «Дзеркало тижня».
 
Пілотний номер «Газеты по-донецки» вийшов 29 листопада тиражем у 300 екземплярів, працює сайт. Очолює газету Євген Ясенов, який до цього працював топ-менеджером у донецьких виданнях «Салон Дона и Баса», «Теленеделя», «Весть», «Город».
 
За словами пана Ясенева, «Газета по-донецки» буде приділяти багато уваги спорту: «Много внимания будем уделять спорту, потому что это для Донецка – особая тема. Максимум внимания в этой рубрике, конечно, – "Шахтеру". Будем писать и о бизнесе, автомобилях, потому что Донецк – второй в Украине город по покупке автотранспорта».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23541
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду