Коломойський: «Газета по-киевски» не вийде, доки не піде головред

30 Березня 2011
13600
30 Березня 2011
17:28

Коломойський: «Газета по-киевски» не вийде, доки не піде головред

13600
Коломойський: «Газета по-киевски» не вийде, доки не піде головред

Жоден номер «Газети по-киевски» не вийде доти, доки її головним редактором залишатиметься Сергій Тихий. Про це заявив Ігор Коломойський, відповідаючи на питання журналістів 30 безерня, повідомляє Kyiv Post.

 

«Я як акціонер, що опосередковано володіє акціями "Газети-по-київськи", був проти того бюджету, який він [Сергій Тихий] не захистив двічі. І працювати ця газета з дефіцитом у 30 млн грн на рік не буде», - сказав він.

 

«Безгосподарність не треба прикривати тиском або відсутністю свободи слова. Я - за свободу слова, але не готовий при цьому дарувати пану Тихому 30 млн на рік. Поки він не піде - жоден номер не вийде. Якщо б він піклувався про свій колектив і про своїх колег журналістів, він би давно написав заяву й призначив виконуючого обов'язки, і пішов би з гордо піднятою головою», - заявив Коломойський.

 

Тихого Коломойський хоче зняти законно, на зборах акціонерів 14 квітня, пише Kyiv Post.

 

Нагадаємо, з 11 березня «Газета по-киевски» не виходить. Головний редактор і генеральний директор газети Сергій Тихий пояснив це організаційними проблемами. Однак холдинг «Главред-медіа», до якого входить видання, пояснив це виключно господарськими проблемами. «У «Газету по-киевски», що видається з 2003 року, за весь період акціонерами проінвестовано понад 80 млн грн. Весь час свого існування ТОВ «Прес-центр» є дотаційним», - пояснив холдинг у своїй заяві.

 

За словами керівників холдингу, у вересні 2010 року перед керівництвом видавництва поставили завдання надати бюджет і стратегію розвитку газети на 2011 рік. «Представлений проект бюджету з річним дефіцитом понад 35 млн грн. не був підтриманий акціонерами. У зв'язку з борговими зобов'язаннями в сумі 1,343 млн грн, що виникли перед друкарнею за друк, вихід газети був тимчасово призупинений. Загальна сума заборгованості ТОВ «Прес-центр» перейшла критичну межу і становить 2,185 млн грн», - зазначено в повідомленні.

 

«У лютому мажоритарний акціонер, занепокоєний ситуацією в газеті, звернувся до гендиректора Тихого С. Н. з проханням про негайне скликання зборів акціонерів, де планувалося розглянути звіт про виконання бюджету підприємства, стратегію розвитку, можливості фінансування. Однак позачергові збори, згідно з вимогами статуту підприємства, Сергієм Тихим, який несе відповідальність за поточну господарську діяльність видавництва і повністю обізнаний із ситуацією, що склалася, скликані не були. Чергові збори призначені на 14 квітня 2011 року», - повідомив «Главред-медіа».

 

Позицію Сергія Тихого з приводу відносин з акціонером можна прочитати тут.

 

«Газета по-киевски» виходить із січня 2003 року, з травня 2004-го - щоденно. Видавець - ТОВ «Пресцентр». У 2006 році запустився портал «Газеты по-киевски», стартували «Газета по-днепропетровски» і «Газета по-харьковски», у 2007-му - «Газета нашего района», «Газета по-одесски», «Газета по-донецки» і «Газета по-львівськи».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13600
Читайте також
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Prodaeva
4780 дн. тому
леся, позоришься здесь только ты
хм
4780 дн. тому
для ёёё: ну, вероятно, все-таки, менее спорным, нежели траты и дотации на производство одной несчастной газеты, издание которой, по сути самого производства и задействованного в нем количества людей и технических ресурсов на несколько порядков меньше, чем при производстве телепродукта. Тем более, когда речь идет о суммах, превышающих 2 годовых бюджета известных "правильных" (не Коломойского-Ткаченко) информационных телеканалов....
ёёё
4780 дн. тому
просто интересно, а с каким бюджетным дефицитом работает канал 1+1? не то, чтобы именно этот вопрос сильно беспокоил, но в свете заполняимости рекламных блоков и стоимости новых проектов "плюсов" как то аргумент относительно хозяйственных проблем у гпк выглядит очень спорным.
хм
4780 дн. тому
Тут намедни господин Тихий решил, как бы оправдываясь, ответить господину Коломойскому, попутно полив грязью Ткаченко и еще ряд людей. Не прокомментировать это сложно, особенно учитывая мягко говоря немаленькие суммы, слабо, вобщем-то вцелом, соотносящиеся с сутью не только газетного, но даже более дорогого телевизионного новостийного производства...не хочется обсуждать здесь лишний раз господина Тихого, чей, как я понимаю, сын, делает карьеру в неких сомнительных проектах сомнительной студии Шустера, равно как и его кровно-личную обиду на господина Ткаченко, не трудоустроившего почему-то любимое чадо Тихого на ТВ...- независимо от талантов обязательно всей же ж семьей от мала до велика едва встав с горшка надо заниматься журналистикой....Но просто каков бы не был "дефицит" бюджета газеты "по-киевски"- 30 млн или же в 2 раза меньше, т.е., как говорит Тихий- 17,5 млн,да даже пусть и 10 млн..._всё это цифры из разряда фантастических при весьма скромной стоимости печатанья издания, более чем скромных офисных расходах и мягко говоря скромных жалованьях сотрудников, при очень не скромном количестве недешевой рекламы в газете... в простонародье, как бы это мягче сказать, подобное ведение бизнеса, чужого бизнеса, за чужой счет, называется попросту разводом лоха на бабки. Та же газета по-киевски под предводительством Тихого ярко и с возмущениями описывала подобное явление на примере киевского нище-побирающегося убыточного метро, утопающего в многочисленных "убыточных" киосках и таких же "убыточных" рекламных носителях.....но просто снисходительный Коломойский видимо всё-таки слегка решил понитересоваться почему более дорогое по сути телепроизводство, выполняя те же функции и задачи, может приносить прибыль, а не особо расходная по производству весьма узким коллективом газета -на столько убыточна да еще и с таким фантастическим дефицитом бюджета....
Леся
4780 дн. тому
Женя, не позорься. Куляса почитай.
Prodaeva
4781 дн. тому
леся, какое "порушення стандартыв"?! иди и киевпосту расскажи о порушенны стандартыв, или укрправде, которая тоже переставила эту новость. Тихий сто раз высказывыал свое мнение, впервые это решил сделать Коломойский.
Кутєпов
4781 дн. тому
Ганжа! Ти, шо лі?)))
Леся
4781 дн. тому
люди, це порушення стандартів. де позиція Тихого? він щойно на круглому столі розповів, що акціонер, імовірно, не поінформований, що ГПК подавала 11 варіантів бюджету на 2011 рік. в одному з них і правда був дефіцит у 30 млн, але виник він через прохання Ткаченка прорахувати бюджет газети разом із купівлею ФМ-станції у Києві.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду