detector.media
12.04.2011 15:40
«Главред-медіа» офіційно підтвердив призначення Олексія Газубея головредом «Газеты по-киевски»
Сергія Тихого звільнено

11 квітня учасники ТОВ «Видавництво "Пресцентр"» на загальних зборах звільнили Сергія Тихого з посад генерального директора ТОВ і головного редактора «Газеты по-киевски». Про це повідомляє прес-служба холдингу «Главред-медіа», до якого входить видавництво.

 

Як зазначається у повідомленні, 98% присутніх на зборах учасників проголосували за зняття Тихого із займаної посади «у зв'язку із незадовільними показниками діяльності Товариства».

 

«На загальних зборах учасників ТОВ «Видавництво «Пресцентр» зазначалось, що, починаючи з моменту заснування, дане підприємство було збитковим. Чисті збитки ТОВ «Видавництво «Пресцентр» за 2010 та 2009 роки склали 6 268 тисяч гривень та 7 041 тисяч гривень відповідно. Стратегія розвитку підприємства, яку відстоював менеджмент на чолі з Тихим С.Н., передбачала вихід на беззбитковість у 2017 році та загальні   інвестиції для покриття операційних видатків у розмірі понад 100 мільйонів гривень. Такий підхід було відхилено Загальними зборами учасників, і робота менеджменту ТОВ «Видавництво «Пресцентр» була визнана незадовільною», -  пояснюється у повідомленні.

 

Водночас новим генеральним директором компанії переважною більшістю голосів обрано Олексія Газубея, який раніше очолював газету «Блик».

 

За даними ТК, за всю новітню історію української преси лише одного менеджера було звільнено з подібним формулюванням. Тож у коментарі «Детектор медіа» Сергій Тихий заявив, що категорично не згоден з оцінкою його роботи. «Я пропрацював на цій посаді 8,5 років, за цей час проект з нуля вийшов на ті показники рейтингу NRS, які він має, стабільно входячи в першу трійку. Від початку конфлікту представниками власника робилися спроби звести його в суто економічну площину. Я вже неодноразово стверджував з аргументами, які неможливо спростувати, що економікою тут і не пахне. Скажіть, публічна заява про те, що «Газета по-киевски» не вийде, поки редактор там Тихий, це що? Відповідаю: це типовий тиск, грубе втручання в редакційну політику. А щодо результатів фінансової діяльності, медійна група видавництва «Пресцентр», до якої входить «Газета по-киевски» (і яка, підкреслюю, жодного стосунку до холдингу «Главред» не має), то в посткризовому 2010 році вона показала один з найкращих результатів на українському ринку в категорії щоденних газет. Це доведе будь-який неупереджений експерт», - наголосив він.

 

За словами пана Тихого, неупереджений експерт на збори учасників товариства не був запрошений: «У якості експерта виступав пан Похальчук - права рука пана Ткаченка. Тобто людина, яка працює на «1+1», у тій структурі, яка намагалася курирувати наші проекти і з тріском це провалила через свою упередженість. Аналіз пана Похальчука не може бути прийнятий у принципі. Що у Похальчука є точкою відліку? Адже уже 15 місяців товариство «Пресцентр» та його дочірні підприємства існують без прийнятого бюджету. 6 мільйонів гривень дотації на посткризовий рік для семи (це ж не одна «Газета по-киевски», а вся наша газетна мережа плюс відповідна мережа порталів) - це багато чи мало за відсутності бюджету? Та будь-який неупереджений експерт підтвердить: результати, показані нами, - одні з найкращих у галузі. На мою вимогу у зборах взяли участь наші фахівці, які виступали з цього приводу і переконливо доводили, що всі звинувачення пана Похальчука відносно результатів 2010 року й оцінки стратегій, яких він жодного разу не читав, - упереджені і непрофесійні. Можна подивитися на те, з якими результатами закінчили 2010 рік інші видання, які існують в цьому секторі, зокрема ті видання, які входять до медійної групи «Приват-банку», і порівняюти їх з результатами, які показав "Пресцентр"».

 

Призначення Олексія Газубея пан Тихий воліє не оцінювати. «Я вважаю, що зміщення мене, засновника цього проекту, є безпідставним, тенденційним і несправедливим. А пану Газубею бажаю успіхів в особистому житті, а також міцного здоров'я» Пан Тихий не бачить майбутнього в «Газеты по-киевски» після місячного блокування її виходу: «Принаймні це буде не «Газета по-киевски» в тому вигляді, в якому вона існувала всі ці роки, в якому її полюбили сотні тисяч киян».

 

На запитання ТК, чи має він намір оскаржувати своє звільнення, Сергій Тихий відзначив, що з юридичної точки зору воно відбулося без порушень.

 

Водночас новопризначений керівник «Газеты...» Олексій Газубей наголосив, що «Газета по-киевски» є одним із знакових медійних брендів в Україні: «Останнім часом видання переживало складний період. Я сподіваюсь, що мій досвід та знання дозволять разом із творчим колективом "Газеты по-киевски" підняти видання на якісно новий рівень».

 

Сьогодні президент холдингу «Главред-медіа» Олег Наливайко представив Олексія Газубея колективу видавництва.

 

Нагадаємо, вчора з'явилася неофіційна інформацію про призначення Олексія Газубея генеральним директором та головним редактором «Газеты по-киевски».

 

Довідка:

 

Газубей Олексій Володимирович останні шість років працював шеф-редактором газети «Блик». У 2006 році був виконувачем обов'язків Генерального директора Free Media Ukraine, у 2004 році - заступником головного редактора газети «Сегодня», з 2002 по 2004 роки працював парламентським кореспондентом газети «Комсомольская правда в Украине».

 

«Газета по-киевски» виходить із січня 2003 року, з травня 2004-го - щоденно. Видавець - ТОВ «Пресцентр». У 2006 році запустився портал «Газеты по-киевски», стартували «Газета по-днепропетровски» і «Газета по-харьковски», у 2007-му - «Газета нашего района», «Газета по-одесски», «Газета по-донецки» і «Газета по-львівськи». 11 березня 2011 року «Газета по-киевски» призупинила вихід.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY