Герман вважає, що звіт Держдепу США про корупцію в Україні – необ’єктивний

11 Квітня 2011
12013
11 Квітня 2011
13:18

Герман вважає, що звіт Держдепу США про корупцію в Україні – необ’єктивний

12013
Герман вважає, що звіт Держдепу США про корупцію в Україні – необ’єктивний

«"Звіт про права людини: Україна, 2010 рік", підготовлений та оприлюднений Державним департаментом США, у частині боротьби з корупцією, безнадійно застарілий», - заявила 11 квітня радник президента України Ганна Герман інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна».

 

«Ситуація в Україні змінюється дуже швидко, і картина, що мала місце ще рік тому, коли Президент лише вступив на свою посаду і розпочав боротьбу з корупцією, сьогодні виглядає абсолютно по-іншому», - сказала вона.

 

Герман наголосила, що щодня у багатьох ЗМІ висвітлюють нові факти боротьби з корупцією, й зазначила, що Генпрокуратура та СБУ притягли до відповідальності десятки нинішніх чиновників і за корупцію, і за зловживання.

 

Як приклад вона навела резонансну справу, що стосуюється екс-президента Леоніда Кучми.

 

Радник Президента також нагадала про те, що законодавство у сфері боротьби з корупцією часто змінюється, триває робота над Кримінально-процесуальним кодексом. «І це дає серйозні підстави говорити про те, що картина, відображена у звіті Держдепу США, безнадійно застаріла», - резюмувала Ганна Герман.

 

Як повідомлялося, 8 квітня на сайті Держдепу США було оприлюднено «Звіт про права людини: Україна, 2010 рік», у розділі «Посадова корупція і прозорість влади» якого зазначалося, що боротьба з корупційними проявами в Україні залишається неефективною, і покарання за них застосовуються вкрай рідко. У звіті наголошується, що українське законодавство передбачає кримінальне покарання за хабарництво, проте корупція залишається широко поширеною проблемою, і минулого року була широко поширена у виконавчій, законодавчій та судовій гілках влади і в суспільстві. У документі наведено слова президента Групи держав проти корупції (GRECO) Драго Коса, який заявив, що «не побачив поліпшень у боротьбі з корупцією в країні відтоді, як уряд Віктора Януковича почав працювати».

 

Крім того, у звіті аналізується політична мотивація вибірковості судового переслідування за корупційні дії, а також хабарництво в правоохоронних і судових органах України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12013
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду