detector.media
11.04.2011 13:18
Герман вважає, що звіт Держдепу США про корупцію в Україні – необ’єктивний

«"Звіт про права людини: Україна, 2010 рік", підготовлений та оприлюднений Державним департаментом США, у частині боротьби з корупцією, безнадійно застарілий», - заявила 11 квітня радник президента України Ганна Герман інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна».

 

«Ситуація в Україні змінюється дуже швидко, і картина, що мала місце ще рік тому, коли Президент лише вступив на свою посаду і розпочав боротьбу з корупцією, сьогодні виглядає абсолютно по-іншому», - сказала вона.

 

Герман наголосила, що щодня у багатьох ЗМІ висвітлюють нові факти боротьби з корупцією, й зазначила, що Генпрокуратура та СБУ притягли до відповідальності десятки нинішніх чиновників і за корупцію, і за зловживання.

 

Як приклад вона навела резонансну справу, що стосуюється екс-президента Леоніда Кучми.

 

Радник Президента також нагадала про те, що законодавство у сфері боротьби з корупцією часто змінюється, триває робота над Кримінально-процесуальним кодексом. «І це дає серйозні підстави говорити про те, що картина, відображена у звіті Держдепу США, безнадійно застаріла», - резюмувала Ганна Герман.

 

Як повідомлялося, 8 квітня на сайті Держдепу США було оприлюднено «Звіт про права людини: Україна, 2010 рік», у розділі «Посадова корупція і прозорість влади» якого зазначалося, що боротьба з корупційними проявами в Україні залишається неефективною, і покарання за них застосовуються вкрай рідко. У звіті наголошується, що українське законодавство передбачає кримінальне покарання за хабарництво, проте корупція залишається широко поширеною проблемою, і минулого року була широко поширена у виконавчій, законодавчій та судовій гілках влади і в суспільстві. У документі наведено слова президента Групи держав проти корупції (GRECO) Драго Коса, який заявив, що «не побачив поліпшень у боротьбі з корупцією в країні відтоді, як уряд Віктора Януковича почав працювати».

 

Крім того, у звіті аналізується політична мотивація вибірковості судового переслідування за корупційні дії, а також хабарництво в правоохоронних і судових органах України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY