Держдепартамент США критикує Україну за порушення прав людини й наводить факти тиску на ЗМІ

9 Квітня 2011
13364
9 Квітня 2011
12:56

Держдепартамент США критикує Україну за порушення прав людини й наводить факти тиску на ЗМІ

13364
Держдепартамент США критикує Україну за порушення прав людини й наводить факти тиску на ЗМІ
Згідно щорічного звіту Державного департаменту США щодо стану прав людини у світі, ситуація в Україні оцінюється вкрай критично, повідомляє «Голос Америки»

Значна частина звіту, оприлюдненого 8 квітня 2011 року, присвячена порушенням з боку представників правоохоронних сил. Зокрема, йдеться побиття, тортури та інші знущання над в’язнями та затриманими у СІЗО. Також звертається увага на різке зростання відкриття кримінальних справ проти опозиційних політиків із призначенням нового Генерального прокурора, що «збільшує вигляд вибіркового та політично вмотивованого судового переслідування урядом Віктора Януковича». 

Звіт критикує неефективну та корумповану судову систему в країні та наводить приклади збільшення тиску на ЗМІ, як самоцензури серед власників ЗМІ та журналістів, так і побиття журналістів. Зокрема згадується зникнення Василя Климентьєва, головного редактора харківської газети «Новий стиль».

Державний департамент США звертає увагу на збільшення випадків обмеження свободи зібрань, а також посилення корупції в уряді та суспільстві. 

Окремо виділяються такі проблеми як насилля та дискримінація проти жінок та дітей, примусова праця, у тому числі дитяча, торгівля людьми та обмеження можливостей працівників об’єднуватися та колективно захищати свої права через профспілки. Серед позитивних явищ зазначається зменшення випадків антисемітизму в країні та хуліганських нападів на осіб неслов’янської національності.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13364
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду