Бондаренко теж вимагає декларування видатків журналістів

12 Квітня 2011
14858
12 Квітня 2011
16:41

Бондаренко теж вимагає декларування видатків журналістів

14858
Бондаренко теж вимагає декларування видатків журналістів

Журналісти повинні в обов'язковому порядку декларувати свої витрати. З такою заявою в ефірі телеканалу «Донбас» (медіагрупа «Україна») виступила народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко, повідомляє «Острів».

 

Відповідаючи на запитання журналістів, як вона розцінює ініціативу радника президента України Ганни Герман про те, що журналісти разом з державними службовцями повинні подавати декларацію про свої витрати, депутат відповіла, що цілком солідарна з пані Герман.

 

«Якщо журналісти нас судять і якщо журналісти мають особливий статус, а в нас у державі мало професій, що мають особливий статус, якісь привілеї, якісь пільги стосовно виконання своїх обов'язків... Усі знають, що в нас є закон про інформацію, усі знають, що в нас є закон про діяльність журналістську і низку інших законодавчих норм, що дають виключні права. Тож, я можу сказати так: у жодній країні світу, у жодній правовій системі ніколи немає такого дисбалансу, щоб були тільки виключні права без накладання виняткової відповідальності. У даному випадку журналістів доведеться прирівняти до чиновників і правоохоронців.... У даному випадку це хрест спільний», - сказала вона.

 

На думку пані Бондаренко, права, які мають журналісти, повинні бути урівноважені обов'язками: «Я не розумію позиції, коли деякі журналісти ставлять себе в статус священної корови, якій можна все і при цьому вони ні за що не відповідають».

 

Продовжуючи дискусію, народний депутат погодилася з тим, що «диму без вогню не буває», що й радникові президента Ганні Герман, і їй, як парламентарієві, відомі випадки корупції в середовищі журналістів. «На жаль, така проблема (корупції в журналістиці. - ред.) є. я не можу сказати, як деякі мої колеги, що абсолютно всі беруть хабарі, абсолютно всі займаються джин сою й абсолютно всі живуть неправедно», - заявила вона. При цьому Олена Бондаренко сказала, що їй відомі ті небагато журналістів, які є цвітом української журналістики і які дають підстави сподіватися, що українська журналістика відродиться.

 

На думку депутата, замовні статті у вітчизняних ЗМІ, є звичайною корупцією. «Слово таке ласкаве для корупції придумали - "джинса"», - обурилася вона.

 

Нагадаємо, 9 квітня в ефірі програми Яна Табачника «Честь имею пригласить» на телеканалі КРТ Ганна Герман висловилася за декларування видатків журналістів в Україні, як це вона спостерігала в Польщі. Водночас польські журналісти заявили, що вперше чують про однакові декларації для журналістів і політиків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14858
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ANDREY)
4763 дн. тому
Ого, вже друга заява за кілька днів. Журналістам варто насторожитись, фукайте "зароблені" гроші чим швидше, доки можна!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду