Журналіста «Інтера» звільняють на вимогу заступника губернатора?

11 Березня 2011
29794
11 Березня 2011
18:41

Журналіста «Інтера» звільняють на вимогу заступника губернатора?

29794
Журналіста «Інтера» звільняють на вимогу заступника губернатора?

Власкора «Інтера» у Луганській області Руслана Міщенка хочуть звільнити через сюжет про нестачу хліба у місті Свердловськ. Цю інформацію сайту «Топ-новости» Руслан Міщенко підтвердив ТК особисто.

 

За його словами, керівництво каналу заявило про намір звільнити його після дзвінка заступника луганського губернатора Родіона Мірошника. Чиновник нібито звинуватив журналіста у неправдивості сюжету і вимагав від каналу зробити сюжет-спростування.  

 

«Сьогодні вранці я чітко поставив питання: або я, або цей заступник губернатора і все. Від мене вимагали зробити сюжет-спростуваня про те, що хліб насправді є. Я відмовився. А мені сказали: "Як ти себе ведеш, нам дзвонили з адміністрації, кажуть, що ти неправдивий сюжет писав і що треба робити матеріал в такому дусі, як товарищи сказали"», - розповідає пан Міщенко.

 

Сьогодні, 11 березня, за інформацією Міщенка, на планерці мали вирішувати питання щодо його звільнення. Рішення мають повідомити у понеділок, 14 березня.

 

«Я не готовий був до такого моменту. Я досить давно працюю на телебаченні: на 5-му каналі два роки, четвертий рік на «Інтері» - і просто не очікував, що мене це все виб'є з колії», - говорить кореспондент.

 

Також Руслан Міщенко обурений тим, що у зв'язку з сюжетом проти нього в області почали виступати інші ЗМІ: «Вчора була програма на обласному телебаченні, сказали про те, що я зробив неправдивий сюжет. Інформагентства пишуть, що я не мав права робити такий сюжет,  що я мав порадитися з адміністрацією. Нечувано, такого ніколи не було».

 

ТК надіслала «Інтеру» запит з проханням прокоментувати інцидент і очікує на відповідь.

 

Сюжет Руслана Міщенка, який вийшов 7 березня, можна переглянути тут.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29794
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
журн
4794 дн. тому
Да все среди луганских корреспондентов знают, какая репутация у Мищенко! После него же на сьемку нельзя поехать! Люди общатся не хотят. Рано или поздно он должен был за свое поведение поплатится. И не надо из него мученика делать.
глядачка
4796 дн. тому
Так там окрім власкора "Інтера" були й інші журналісти. Нехай пан заступник зателефонує ще й на Перший національний, "1+1" і 5 канал із вимогою зробити сюжет-спростування...
*****
4796 дн. тому
Господа, вчера на луганском сайте "Схидинфо" появилась информация " Председатель правления луганского хлебокомбината «Коровай» взят под стражу" в которой говорится " За безосновательную остановку своего структурного подразделения Свердловского хлебокомбината сегодня задержан председатель правления ОАО «Коровай» Василий Рудой. Об этом информагентству Cxid.info сообщили в пресс-службе прокуратуры в Луганской области..." Так возможно Руслан Мищенко прав?
Эрика
4796 дн. тому
Это Родион всегда бухой. Вот с бодуна и позвонил на канал, что журналисты ему не такие и снимают не то, о чем он просит. Теперь всех журналистов в области будут согласовывать лично с Родионом Мирошником. Приплыли! Свобода слова по-украински.
NikolloM
4796 дн. тому
Так Мищенко же всегда бухой! А если не бухой, то с бодуна, вот и послал редактора, а как проспался решил в политику поиграть и обиженного скорчить! Ау! Телеканалы! Кому такой журналист нужен???
Влад В
4796 дн. тому
Подивився. Хороший сюжет. Зеленський профан.
колега
4796 дн. тому
А що дивуватися? Хіба на Інтері новини намагаються робити правдиві? Вони намагаються стати, та й вже й стали, рупором партії регіонів. Та в них й думки не виникло захистити свого робітника. Бо як же ж проти влади рідної?
1
4796 дн. тому
За что боролись , на то и напоролись.
:(
4796 дн. тому
Родіон, шо ти ту робиш? Ану сосю сосати!!!
:)
4796 дн. тому
а шо мищенко опять в запой ушел?:)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду