detector.media
11.03.2011 18:41
Журналіста «Інтера» звільняють на вимогу заступника губернатора?

Власкора «Інтера» у Луганській області Руслана Міщенка хочуть звільнити через сюжет про нестачу хліба у місті Свердловськ. Цю інформацію сайту «Топ-новости» Руслан Міщенко підтвердив ТК особисто.

 

За його словами, керівництво каналу заявило про намір звільнити його після дзвінка заступника луганського губернатора Родіона Мірошника. Чиновник нібито звинуватив журналіста у неправдивості сюжету і вимагав від каналу зробити сюжет-спростування.  

 

«Сьогодні вранці я чітко поставив питання: або я, або цей заступник губернатора і все. Від мене вимагали зробити сюжет-спростуваня про те, що хліб насправді є. Я відмовився. А мені сказали: "Як ти себе ведеш, нам дзвонили з адміністрації, кажуть, що ти неправдивий сюжет писав і що треба робити матеріал в такому дусі, як товарищи сказали"», - розповідає пан Міщенко.

 

Сьогодні, 11 березня, за інформацією Міщенка, на планерці мали вирішувати питання щодо його звільнення. Рішення мають повідомити у понеділок, 14 березня.

 

«Я не готовий був до такого моменту. Я досить давно працюю на телебаченні: на 5-му каналі два роки, четвертий рік на «Інтері» - і просто не очікував, що мене це все виб'є з колії», - говорить кореспондент.

 

Також Руслан Міщенко обурений тим, що у зв'язку з сюжетом проти нього в області почали виступати інші ЗМІ: «Вчора була програма на обласному телебаченні, сказали про те, що я зробив неправдивий сюжет. Інформагентства пишуть, що я не мав права робити такий сюжет,  що я мав порадитися з адміністрацією. Нечувано, такого ніколи не було».

 

ТК надіслала «Інтеру» запит з проханням прокоментувати інцидент і очікує на відповідь.

 

Сюжет Руслана Міщенка, який вийшов 7 березня, можна переглянути тут.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY