Чернівецькі журналісти заявляють про тиск з боку мера

13 Березня 2011
24622
13 Березня 2011
19:09

Чернівецькі журналісти заявляють про тиск з боку мера

24622
Чернівецькі журналісти заявляють про тиск з боку мера

Керівники низки видань та журналісти Чернівецької області заявляють про «кричущі факти утиску свободи слова» з боку мера Чернівців Миколи Федорука, пише «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

 

Відповідну заяву направлено президенту Віктору Януковичу, прем'єру Миколі Азарову, спікеру Володимиру Литвину та до міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів».

 

Автори заяви зазначають, що телеканал «Чернівці», пакетом акцій якого володіє Чернівецька міська рада, почав регулярні трансляції засідань сесії міськради.

 

«Однак, коли депутатська більшість почала ставити гострі питання, які стосуються спрямування бюджетних коштів, і питання фінансового стану на таких бюджетоутворюючих комунальних підприємствах як "Калинівський ринок", "Чернівціводоканал", департамент містобудування та інших, трансляцію сесій у прямому ефірі заборонили», - йдеться в заяві.

 

Представники ЗМІ стверджують, що це зроблено «єзуїтським способом: міський голова дав вказівку своїм технічним службам, без яких неможлива трансляція, не з'являтися в сесійній залі».

 

«Бригада тележурналістів, яка була готова транслювати сесію так і не змогла приступити до роботи», - йдеться в заяві.

 

Журналісти також стверджують, що вимоги більшості депутатів відновити трансляції було проігноровано.

 

Крім того, стверджують журналісти, існує неофіційна заборона мера підлеглим йому чиновникам давати будь-які інтерв'ю ЗМІ.

 

У зв'язку з цим представники ЗМІ просять керівництво України, представників вітчизняних та міжнародних організацій «дати належну оцінку фактам порушення Конституції України щодо свободи слова в стінах Чернівецької міської ради».

 

Нагадаємо, раніше тернопільські журналісти звинуватили мера Сергія Надала у створенні перешкод для висвітлення роботи виконкому міської ради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24622
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду