Луганського власкора «Інтера» з каналу не звільняють

14 Березня 2011
20645
14 Березня 2011
16:02

Луганського власкора «Інтера» з каналу не звільняють

20645
Луганського власкора «Інтера» з каналу не звільняють

Власного кореспондента телеканалу «Інтер» у Луганській області Руслана Міщенка з каналу не звільняють. Про це ТК повідомив особисто пан Міщенко.

 

«Ніхто з каналу мене не звільняє, були дзвінки в редакцію про те, що сюжет про нестачу хліба в Свердловську Луганської області був знятий неправдиво... В Луганську місцеві ЗМІ також написали про те, що сюжет за 7 березня на "Інтері" не відповідає дійсності. Мій матеріал був на каналі перевірений. Мені сказали, що він був знятий об'єктивно, а шквал критики на мою адресу тільки підкреслює актуальність цієї теми, і ніякі спростування робити не потрібно», - розповів Руслан Міщенко. Крім того, він зазначив, що сюжети про нестачу хліба в цей день знімали й інші центральні канали.

 

У свою чергу на телеканалі «Інтер» взагалі заперечують інформацію про намір звільнення Руслана Міщенка, телефонні дзвінки з Луганської облдержадміністрації та перевірку сюжету власкора на об'єктивність.

 

Як писала ТК, за словами журналіста, керівництво каналу заявило про намір звільнити його після дзвінка Родіона Мірошника, заступника голови луганської облдержадміністрації з питань гуманітарної політики. Чиновник нібито звинуватив журналіста у неправдивості сюжету і вимагав від каналу зробити сюжет-спростування. Нагадаємо, Родіон Мірошник заперечив заяву Руслана Міщенка.

 

Як стало відомо ТК з власних джерел, після історії зі зниклим хлібом була також звільнена начальник управління у справах преси та інформації Луганської облдержадміністрації Алла Копанєва.

 

У свою чергу Родіон Мірошник спростовує цю інформацію. За його словами, пані Копанєва зараз перебуває у відпустці. «Вона написала дві заяви: на відпустку та на звільнення за власним бажанням у зв'язку з переходом на іншу роботу - редактора газети. Раніше Алла Копанєва працювала журналістом, тому вирішила повернутися в ту сферу, яка їй близька. Звичайно, у мене були запитання до роботи управління, яке вона очолювала, але це абсолютно не пов'язано з історією зі зниклим хлібом. До роботи будь-якого чиновника можуть бути запитання», - сказав Родіон Мірошник.

 

Тим часом, як повідомляє урядовий портал, 14 березня прем'єр-міністр Микола Азаров доручив голові Луганської обласної державної адміністрації Володимиру Пристюку звільнити із займаних посад начальника Головного управління агропромислового розвитку Луганської ОДА Сергія Хворостяненка та начальника Головного управління економіки Луганської ОДА Ігоря Агібалова за невжиття належних заходів щодо забезпечення хлібом в торговельній мережі міст Антрацита та Свердловська Луганської області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20645
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду