Міка Ньютон погодилася на переголосування «Євробачення–2011», а Бенкендорф – на створення слідчої комісії

1 Березня 2011
17529
1 Березня 2011
16:02

Міка Ньютон погодилася на переголосування «Євробачення–2011», а Бенкендорф – на створення слідчої комісії

17529
Міка Ньютон погодилася на переголосування «Євробачення–2011», а Бенкендорф – на створення слідчої комісії

Співачка Міка Ньютон погодилася взяти участь у повторному голосуванні національного відбору «Євробачення-2011». А Перший національний має намір провести суперфінал конкурсу, навіть якщо участь у ньому не братимуть Джамала та Злата Огнєвіч. Про це 1 березня на прес-конференції повідомив генеральний директор телекомпанії Єгор Бенкендорф.

 

Нагадаємо, 28 лютого НТКУ звернулась до трьох лідерів голосування національного відбору «Євробачення-2011» - Міки Ньютон, Злати Огнєвіч і Джамали - з пропозицією виступити 3 березня у прямому ефірі Першого національного в суперфіналі нацвідбору на «Євробачення».

 

За словами пана Бенкендорфа, продюсер Міки Ньютон Тимофій Нагорний висловив протест щодо її рішення. Решта лідерів національного відбору ще не дали своєї згоди на участь у суперфіналі.

 

«Є кілька варіантів. Прийшли троє учасників - переміг той, хто набрав більшу кількість голосів з одного номера. Якщо прийшли двоє, то вони змагатимуться між собою. Якщо погодиться тільки Міка, вона виконає пісню, а ми попросимо глядачів не витрачати свої гроші і не голосувати», - зауважив пан Бенкендорф.

 

Як уже повідомляла ТК, заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман ініціюватиме створення комісії для перевірки відбору кандидатури від України на «Євробачення-2011». 1 березня пані Герман у коментарі «Українській правді» знову заявила, що наполягатиме на розслідуванні проведення відбору конкурсу. А от переголосування, на її думку, на сьогодні є неправильним рішенням.

 

За словами пана Бенкендорфа, у Ганни Герман були претензії до голосування журі під час прямого ефіру: «Я миттєво попросив, щоб підняли протоколи і подивилися. Виявилося, що ніяких порушень немає, і всі свої оцінки журі підтвердило».

 

Також генеральний директор НТКУ не проти створення слідчої комісії для перевірки конкурсу. «Якщо є ще якісь питання, будь ласка, повинна бути слідча комісія. Я дуже ціную, люблю і поважаю Ганну Миколаївну. Нехай створюється слідча комісія, перевіряє все, що завгодно. Але, перевіривши, слідча комісія хай зробить заяву, що все проведено чесно, щоб не залишалося негативного осаду. Не потрібно робити з конкурсу "Євробачення" політичні вибори», - додав він.

 

При цьому, як уже повідомляла ТК, будуть змінені правила голосування: враховуватиметься тільки один голос з одного номера. Також у суперфіналі не голосуватиме журі, а переможець визначатиметься виключно через глядацьке голосування.

 

Під час прес-конференції піддали сумніву результати голосування й інші учасники нацвідбору - Дар'я Медова (четверте місце), EL Кравчук (одинадцяте місце). Однак, як повідомили учасники прес-конференції, у суперфіналі участь візьмуть не всі конкурсанти, тому що суперфінал не скасовує повністю всі результати національного відбору.

 

Нагадаємо, 26 лютого у фінальному відборі учасника від України на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2011» перемогла Міка Ньютон. Переможницю національного відбору визначали члени журі (45%) та глядачі шляхом СМС-голосування (45%), а також відвідувачі сайту Першого національного (10%). За переможницю Міку Ньютон було надіслано 29064 sms, при цьому тільки 1996 з них - з оригінальних телефонів. А за співачку Джамалу, яка посіла третє місце, було надіслано 10800 sms, при цьому з різних телефонів - 6365.

 

Анастасія Самошина, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17529
Читайте також
05.03.2011 15:50
Олександр Зирін, «Дзеркало тижня. Україна»
13 606
03.03.2011 16:08
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
11 513
01.03.2011 12:55
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
24 329
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виталий
4821 дн. тому
А жлобишка Мика Ньютон (Макака Энштейн) оказалась зубатой акулой. Чувствуется мощная колхозная закваска. Типа утонченная парижанка, но "в коси вчепиться" Настоящая украинка. Псевдоним вне конкуренции. Ну не хочется им быть Загорульками и Грицыками. Ну Европа они и усе тут.
Qcumber
4825 дн. тому
Алегарф, если так все будет проходить, то на Евровидение будут идти исполнители, которые больше заплатили. Более того, это будет субъективное мнение, которое вряд ли найдет хорошую поддержку у телезрителей. Если на результаты голосований зрители подают протесты, то что уж говорить о решениях такого рода?... P.S.
лазарович
4825 дн. тому
Так держать.
Алегарф
4825 дн. тому
Третья мировая уже началась http://evrazia.org/article/1323 Да не устраивали бы этих паучьих боёв с национальными отборами каждый год, сели б дружно посмотрели, у кого действительно на этот раз песня самая качественная да и всё, хотя, согласен, у Мики Ньютон, это, может, последний шанс - через годик-другой вся её смазливость на лице сползёт, да и щас уже не шик. ЗЫ Извиняюсь, если что, пытаюсь слушать сейчас украинскую музыку, комментю под неё, не получается деликатно : /
//
4825 дн. тому
А Джамала сняла свою кандидатуру...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду