У правилах міжнародного «Євробачення» є обмеження: не більше 20-ти sms з одного номера

28 Лютого 2011
14999
28 Лютого 2011
16:34

У правилах міжнародного «Євробачення» є обмеження: не більше 20-ти sms з одного номера

14999
У правилах міжнародного «Євробачення» є обмеження: не більше 20-ти sms з одного номера

У правилах Європейської мовної спілки (EBU) для міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» існує обмеження: не більше 20-ти sms з одного номера. Але процедуру голосування та проведення національного відбору країни-учасниці обирають самостійно. Про це ТК повідомила Вікторія Романова, начальник управління закордонного співробітництва НТКУ.

 

Як уже повідомляла ТК, заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман ініціюватиме створення комісії для перевірки відбору кандидатури від України на «Євробачення-2011». При цьому пані Герман не уточнює, що саме її непокоїть у тому, як було проведене голосування: «Я б не хотіла нікого наперед у чомусь звинувачувати. Але в мене склалося враження, що щось відбувалося в кулуарах і поза конкурсом, чого ми не розуміли і не знали».

 

За інформацією джерел ТК, занепокоєння викликало нерівномірне співвідношення голосів, відданих за учасників проекту. Адже за переможницю національного відбору 2011 року Міку Ньютон було надіслано 29064 sms, при цьому тільки 1996 з них - з оригінальних телефонів. А за співачку Джамалу було надіслано 10800 sms, при цьому з різних телефонів - 6365.

 

У коментарі ТК Вікторія Романова зазначила, що єдиних правил для голосування країн-учасниць у національному відборі не існує.

 

«Є низка країн, де рішення про те, який артист їде на конкурс, визначається місцевими телекомпаніями. В інших країнах існує процедура національного відбору. Це може бути чвертьфінали шоу, кастинги, прослуховування тощо. І в межах цих відборів фінальне рішення може прийматись по-різному: це може бути і журі, і телеголосування, і змішана система голосування. Також у деяких країнах є така система, де телекомпанія відзначає свого представника, а після цього вся країна вибирає пісню. Єдиного правила для всіх країн учасниць по відбору не існує», - сказала вона.

 

У цьому EBU дає свободу мовникам на власний розсуд обирати систему відбору представника на «Євробачення». І в нашій країні також по-різному обирали учасників.

 

За словами пані Романової, процедура, за рахунок якої обирався переможець національного відбору, була визначена минулого року.

 

Нагадаємо, Ганна Герман наголошувала, що минулого року «вдалося припинити корупційні схеми і скасувати рішення про кандидатуру від України на "Євробачення", був проведений конкурс і був чесно вибраний кандидат».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14999
Читайте також
05.03.2011 15:50
Олександр Зирін, «Дзеркало тижня. Україна»
13 605
03.03.2011 16:08
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
11 512
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эйнштейн
4824 дн. тому
20 номеров...это уже все натяжки.Все играли на равных и выиграл тот,за кого пришло колличество смс суммарно больше.Какая разница-нравится Мика одному человеку,который не пожалел отправить скажем 40 голосов-все могли так же голосовать за кого угодно-важен не процесс а результат- а как он вышел уже не имеет никаого значения.Один человек может так любить Мику,что и миллион отправил бы-хватило бы энергии.Все дело в энегрии людей,потраченных на своих кумиров,в ее колличестве,и не важно какими частями эта энергия распределена по мобилкам.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду