Профільний комітет підтримав законопроект про суспільне мовлення

15 Грудня 2010
16069
15 Грудня 2010
18:56

Профільний комітет підтримав законопроект про суспільне мовлення

16069
Профільний комітет підтримав законопроект про суспільне мовлення

Члени комітету з питань свободи слова та інформації на засіданні 15 грудня більшістю голосів підтримали законопроект № 7241 «Про внесення змін до Закону України "Про систему суспільного телебачення і радіомовлення України"» (нова редакція), внесений народними депутатами Андрієм Шевченком, Владиславом Каськівим та Євгеном Сусловим.

 

Доповідач з цього питання, голова комітету Андрій Шевченко, презентував присутнім законопроект. Він, зокрема, зазначив, що автори проекту пропонують суспільному мовнику відмовитися від реклами. «Проект передбачає бюджетне фінансування - 0,05%; наглядову раду з 15 членів, 9 з яких це представники парламенту, а решта від громадських організацій. Важливі рішення, такі як ухвалення редакційної політики або статуту, обрання керівника ухвалюватимуться мінімум 10 голосами», - зазначив Андрій Шевченко.

 

Член комітету Олена Бондаренко виступила за змішане фінансування (бюджетне і абонентська плата), крім того, вона має застереження щодо запропонованого механізму створення наглядової ради. «Я знаю, що зараз готується в Адміністрації президента проект про громадське мовлення, тому я поки що утримаюсь від голосування за цей проект», - сказала вона.

 

У результаті п'ятеро присутніх на засіданні членів комітету підтримали проект № 7241, троє утрималося. Профільний комітет рекомендує парламенту прийняти законопроект за основу.

 

Нагадаємо, що законопроект «Про Національну громадську телерадіокомпанію України» повністю закінчений і переданий главі Адміністрації. Про це у коментарі ТК зазначила заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16069
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду