Coca-Cola, Mars, Nestle та інші концерни обіцяють відмовитися від реклами для дітей

22 Лютого 2011
14704
22 Лютого 2011
15:35

Coca-Cola, Mars, Nestle та інші концерни обіцяють відмовитися від реклами для дітей

14704
Coca-Cola, Mars, Nestle та інші концерни обіцяють відмовитися від реклами для дітей

Шість концернів продуктів харчування і напоїв - Coca-Cola, Kellogg, Mars, Nestle, PepsiCo і Unilever - обіцяють відмовитися в майбутньому від реклами, яка спрямована на дітей молодше 12 років. Про це повідомляє «Кореспондент.net» із посиланням на швейцарську газету Aargauer Zeitung.

 

Інші підприємства, такі як Danone, Zweifel і Rivella, також виявили інтерес до зобов'язання відмовитися від дитячої реклами.

 

Однак відмова стосується не всіх продуктів, деякі з них можуть рекламуватися далі, оскільки нібито, як стверджують виробники, мають інші «специфічні продовольчі критерії».

 

Водночас захисників прав споживачів турбує, що немає конкретних санкцій, які б карали підприємства за недотримання ними їхніх же обіцянок.

 

Нагадаємо, улітку 2010-го депутати Європарламенту проголосували за проект обмеження реклами солодощів, який повинен допомогти країнам-членам Євросоюзу у боротьбі з ожирінням громадян. Проти такого кроку виступила компанія Ferrero. Раніше Європейська організація споживачів звернулася до голови Європейської ради і прем'єр-міністра Бельгії Германа Ван Ромпея з проханням жорсткіше регламентувати рекламу фаст-фуду для дітей.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14704
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду