detector.media
22.02.2011 15:35
Coca-Cola, Mars, Nestle та інші концерни обіцяють відмовитися від реклами для дітей

Шість концернів продуктів харчування і напоїв - Coca-Cola, Kellogg, Mars, Nestle, PepsiCo і Unilever - обіцяють відмовитися в майбутньому від реклами, яка спрямована на дітей молодше 12 років. Про це повідомляє «Кореспондент.net» із посиланням на швейцарську газету Aargauer Zeitung.

 

Інші підприємства, такі як Danone, Zweifel і Rivella, також виявили інтерес до зобов'язання відмовитися від дитячої реклами.

 

Однак відмова стосується не всіх продуктів, деякі з них можуть рекламуватися далі, оскільки нібито, як стверджують виробники, мають інші «специфічні продовольчі критерії».

 

Водночас захисників прав споживачів турбує, що немає конкретних санкцій, які б карали підприємства за недотримання ними їхніх же обіцянок.

 

Нагадаємо, улітку 2010-го депутати Європарламенту проголосували за проект обмеження реклами солодощів, який повинен допомогти країнам-членам Євросоюзу у боротьбі з ожирінням громадян. Проти такого кроку виступила компанія Ferrero. Раніше Європейська організація споживачів звернулася до голови Європейської ради і прем'єр-міністра Бельгії Германа Ван Ромпея з проханням жорсткіше регламентувати рекламу фаст-фуду для дітей.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY