Піховшек та Соколовська просять «Репортерів без кордонів» спростувати «неправдиві твердження» (ДОПОВНЕНО)

21 Лютого 2011
16384
21 Лютого 2011
11:45

Піховшек та Соколовська просять «Репортерів без кордонів» спростувати «неправдиві твердження» (ДОПОВНЕНО)

16384
Піховшек та Соколовська просять «Репортерів без кордонів» спростувати «неправдиві твердження» (ДОПОВНЕНО)

Журналіст В'ячеслав Піховшек та головний редактор «Известий в Украине» Яніна Соколовська звернулися із заявою до міжнародної організації «Репортери без кордонів», у якій зазначають, що твердження «Репортерів...» щодо них не відповідають дійсності та є неправдою, і просять їх спростувати. Цей лист опубліковано на сайті «Репортерів без кордонів».

 

«Я, В'ячеслав Піховшек, не є і ніколи не був піар-консультантом ні Віктора Януковича, ні іншого політичного діяча. Я - позаштатний автор сайту "Лівий берег", пишу також для газети "Известия в Украине". Деякі мої публікації з'являлися в журналі "Главред", на сайтах "Главред" та УНІАН, а також київській англомовній газеті Kyiv Post. Твердження, що я нібито є піар-консультантом кого-небудь, є неправдою. Прошу його спростувати», - йдеться у листі.

 

За словами пана Піховшека, він не є людиною, близькою до уряду України чи до будь-якого іншого уряду, тому просить ці слова спростувати.

 

Яніна Соколовська категорично відкидає твердження про те, що вона є керованою певною політичною партією. «Я також не вступала до жодної із політичних партій. Ні я особисто, ні "Известия в Украине" жодні партійні інтереси не обслуговують. Газета із 93-річною історією публікує всі точки зору. Наші автори - шановані в Україні і в світі люди. Припущення, що "Известия ..." є проурядовим виданням, є неправдою. Прошу його спростувати», - зазначає пані Соколовська.

 

Крім того Яніна Соколовська категорично заперечує факт відмови Сергію Лещенку в опублікуванні його контррепліки. «Як головний редактор засобу масової інформації газети "Известия в Украине" я висловила вимогу документального підтвердження суджень Лещенка», - пояснює пані Соколовська, і додає, що самостійна перевірка редакцією деяких тверджень Лещенка не підтвердила їх достовірність. Яніна Соколовська просить спростувати твердження щодо начебто застосування цензури до статті Лещенка, бо це є неправдою.

 

В'ячеслав Піховшек і Яніна Соколовська впевнені, що організацію «Репортери без кордонів» підставили публікацією цих неправдивих тверджень.

 

«Ми заперечуємо, що метою статті були тиск, чи погрози, залякування, чи змушування когось мовчати. В зв'язку із своєю професійною діяльністю ми неодноразово отримували погрози, тож знаємо такі ситуації. Шануючи право "Репортерів без кордонів" на власну оцінку, наполягаємо на своїй», - далі йдеться у листі.

 

Представник «Репортерів без кордонів» Оксана Романюк у коментарі ТК зазначила, що згідно з європейськими медіастандартами «Репортери без кордонів»  дали можливість В'ячеславу Піховшеку і Яніні Соколовській висловити свою точку зору, і їхній лист був опублікований повністю і без купюр. «Сподіваємось, що це послужить прикладом для українських ЗМІ, і зокрема, для газети "Известия в Украине", яка все-таки опублікує статтю Лєщенка повністю. Ми також лишаємось при своїй думці, що до статті Лєщенка була застосована цензура, а Піховшек у своїй статті вдався до маніпуляцій і залякувань», - сказала представник «Репортерів...».

 

Нагадаємо, 26 січня газета «Известия в Украине» опублікувала матеріал В'ячеслава Піховшека, в якому автор фантазує на тему можливого вбивства Сергія Лещенка.

 

Сергій Лещенко написав репліку у відповідь і надіслав її головному редактору «Известий в Украине» Яніні Соколовській, одначе вона погодилась опублікувати текст лише зі скороченнями, посилаючись на можливі судові позови від згадуваних у репліці осіб. Сергій Лещенко наполягав на публікації його репліки повністю. Відкриті листи Яніни Соколовської і Сергія Лещенка публікувала ТК.

 

«Репортери без кордонів», занепокоєні погрозами на адресу Сергія Лещенка, закликали газету «Известия в Украине» опублікувати відповідь журналіста «Української правди» на статтю В'ячеслава Піховшека в повному обсязі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16384
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ЧИГИРИН
4782 дн. тому
Да что там. Я такой красавчик и скромняжка, что я и самдолго к себе приставал. В больничке был, не помогли, сказали, что все запущено. Так и живу с надеждой, что меня вылечат и Сергея вылечат и вообще всех вылечат.
ЧИГИРИН
4784 дн. тому
Ребята, я долго проработал с Соколовской. Это ужас. Она приставала ко мне не раз. Всем это известно: она нимфоманка...Пусть попросит местную больницу опротестовать эти сведения...
преображенський
4784 дн. тому
репортери без кордонів просять піховшека піти в жопу
fozi
4784 дн. тому
Доречі, Сі-рожа, твій головний спонсор Юрко-термінатор тебе вже зачекався. Відвідай вже його, або склади компанію.
fozi
4784 дн. тому
Пан Лєщєнко - ганебна погань. Це партизан, котрий радо перекинеться на бік будь якого Гебельса та Гімлера, аби йому за це зелених підорубликів підкинули. Щасти тобі, Сі-рожа.
Магриб
4784 дн. тому
Ну да, Репортеры бы у себя на сайте Гиммлера с Геббельсом бы напечатали На исходнике в "Известиях" еще два момента. "Організацію «Репортери без кордонів» підставили публікацією цих неправдивих тверджень. Чого можна було уникнути, якби перед опублікуванням заяви було проведено перевірку фактів. Оксана Романюк, представник в Україні організації «Репортери без кордонів», запевнила В’ячеслава Піховшека, що не писала цю заяву". "Ще до опублікування статті в газеті «Известия в Украине», 29 грудня минулого року на українському інтернет-ресурсі «Тема» з'явилася стаття, де стверджувалось, що життя журналістів, в тому числі Лещенко, під загрозою. 14 січня 2011 про це написав у своєму блозі Юрій Луканов на сайті «Кореспондент». Чому ж «Репортери без кордонів" не реагували на ці публікації? Також не знали про них? Якщо знали, то чому не оцінювали їх як «тиск» чи «погрози»?"
бангалор
4784 дн. тому
Пиховшек - Гиммлер, кровавый и жадный
то ли ещё будет
4784 дн. тому
Соколовская - Геббельс украинского медиа-пространства
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду