«Репортери без кордонів» заступилися за Лещенка. Піховшек шокований

12 Лютого 2011
17972
12 Лютого 2011
01:07

«Репортери без кордонів» заступилися за Лещенка. Піховшек шокований

17972
«Репортери без кордонів» заступилися за Лещенка. Піховшек шокований
Міжнародна організація «Репортери без кордонів» занепокоєна погрозами на адресу Сергія Лещенка та закликає газету «Известия в Украине» опублікувати відповідь журналіста «Української правди» на статтю В’ячеслава Піховшека в повному обсязі. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій українським представником «Репортерів» Оксаною Романюк. 

Нагадаємо, газета «Известия в Украине» 26 січня опублікувала матеріал В’ячеслава Піховшека, в якому автор фантазує на тему можливого вбивства Сергія Лещенка. Лещенко написав репліку у відповідь і надіслав її головному редактору «Известий в Украине» Яніні Соколовській, одначе вона погодилась опублікувати текст лише зі скороченнями, посилаючись на можливі судові позови від згадуваних у репліці осіб. Лещенко наполягає на публікації його репліки повністю. 

Коментарі В’ячеслава Піховшека «Репортери» називають «негідними й небезпечними». «Припущення, що Лещенко може зазнати тієї ж долі, що й Ґонґадзе, є ледь прикритою загрозою вбивства, особливо огидною через те, що замовники вбивства Ґонґадзе досі не постали перед правосуддям, незважаючи на те, що минуло десять років з моменту скоєння злочину», – йдеться в заяві організації. «Репортери» зауважують, що ці заяви викликають занепокоєння, оскільки походять від людини, близької до влади. «Вони є формою маніпуляції, спрямованої на те, щоб залякати і змусити Лещенка замовкнути. Також, прихованим чином, вони намагаються повісити вбивство Ґонґадзе на опозицію», – вважають автори заяви. 

Тим часом В’ячеслав Піховшек стверджує, що «шокований», і характеризує заяву «Репортерів» як «безмежну за неправдивістю і грубими маніпуляціями». Він заперечує, що є піар-консультантом, який підтримує Януковича (або будь-чиїм піар-консультантом), а також людиною, близькою до уряду України. 

«Своєю статтею я не погрожував, не залякував і не змушував мовчати будь-кого. Моє право на свободу слова й висловлення власної точки зору аналогічне праву Сергія Лещенка, як і будь-якого іншого журналіста. Сенс моєї статті полягав у тому, що, як людина, яка працює в українській журналістиці з 1995 року, я досить вивчив звичаї української політики, й останні події нагадують мені ті, які я вже бачив у новітній історії України. У зв’язку з цим я не виключив замаху на життя журналіста, що могло бути використано як свідчення антидемократичності процесів в Україні», – коментує В’ячеслав Піховшек. 

Він зауважує, що не хоче такого розвитку подій: «Я бачив, як політики використовували смерть Георгія Ґонґадзе у своїх інтересах. Я не хочу смерті журналіста, хоч яке він прізвище носить. Мовчати в ситуації, коли потрібно висловлювати своє припущення, є, з моєї точки зору, безчесним і малодушним». Журналіст також радить «Репортерам без кордонів» «перевіряти факти і, можливо, відмовитись від послуг недобросовісних співробітників в Україні». 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17972
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Єхидна
4822 дн. тому
Піховшик рідкісний екземпляр не заангажованого журналіста. В нашій країні йому постійно загрожують нацисти. Витоково-викопне несумісне зі свободою слова і суверенністтю. От і мусять "Репортери без кордонів" затикати йому рота, щоб в нас лишились тільки керовані мавпи, а у їхнього хазяїна ніби Рай. Чому б їм Ассанжа не захищати, може й Гонгадзе знайдуть?
Лида
4823 дн. тому
Пиховшек не в курсе, что уже никому ничего и делать не надо, чтобы люди ненавидели эту власть, а Запад её байкотировал? Власть сама успела "постараться". А считать Пиховшека журналистом и экспертом -- не уважать себя.
як там квартири Станік?
4824 дн. тому
Піховшек був зачаївся після Майдану. Видно, накопичував отруту. Що ж, тепер його час настав: може вихлюпнути всі запаси. І не боїться вдруге на ті самі граблІ наступити. А вдруге буває болючіше...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду