Сайту «Известия в Украине» хтось підкинув статтю

29 Липня 2011
18013
29 Липня 2011
17:07

Сайту «Известия в Украине» хтось підкинув статтю

18013
Автори коментарів звинуватили «Известия в Украине» у спотворенні їхніх слів
Сайту «Известия в Украине» хтось підкинув статтю

29 липня політтехнолог, журналіст, директор PR-групи Polittech Тарас Березовець у своєму блозі на «Українській правді» звинуватив газету «Известия в Украине» у спотворенні власного коментаря, а також коментарів Ірини Бекешкіної і Олексія Гараня, які вони давали сайту «Трибуна».

 

«За текстом "ИвУ" "Рейтинги Украины улучшаются благодаря налоговой и пенсионной реформам" виходить, що ми всі втрьох вбачаємо причину зростання рейтингу країни Fitch (увага!) у надефективній роботі віце-прем'єра Сергія Тігіпка!!! Мій особистий коментар перекрутили, ще й вставили слова, яких я взагалі не говорив», - пише пан Березовець.

 

Він припускає, що «це може бути роботою якихось горе-піарників, які в такий спосіб виконували побажання замовника».

За словами Березовця, він вирішив відмовитися від подальших коментарів «Известиям в Украине» до моменту, поки редакція не проведе внутрішнього розслідування і не вибачиться перед всіма трьома експертами.

 

Головний редактор «Известий в Украине» Яніна Соколовська у коментарі ТК зазначила, що публікації, яку згадує Тарас Березовець, не їхня, в газеті вона не виходила, і наразі виясняється її джерело.

 

«Уже тиждень сайт "Известий в Украине" піддається хакерській атаці, з якою ми боремося з перемінним успіхом. Практично сайт розпочав працювати вчора ввечері, і розміщення матеріалів на ньому ми не могли повністю контролювати: і через хакерську атаку, і через те, що сайт на хостингу не у "Известий", а у холдингу "Главред". Я здзвонилася з усіма коментаторами цієї публікації, про яких згадує Тарас Березовець, пояснила їм ситуацію, всі поставилися з розумінням. І Тарас запропонував мій коментар розмістити у своєму блозі», - сказала головний редактор.

 

Видання наразі проводить розслідування: вивчає технічні проблеми, які сталися, і шукає джерело публікації. «Можу точно сказати, що ці проблеми не пов'язані з політикою, принаймні з нашого боку. На сайті "Трибуна" я цей текст, про який згадував Тарас, не знайшла, але я його побачила чомусь на сайті "Подробиці", він там був розміщений того ж дня об 11.23. Усі учасники поставилися з розумінням і готові давати нам коментарі як раніше. Я сподіваюсь, що ми успішно подолаємо наші технічні проблеми і наша робота буде стабільною», - додала Яніна Соколовська.

 

За словами головного редактора, вищезгадану статтю довелося анулювати, а сайт «Трибуна» наразі не відкривається.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18013
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дед Щукарь
4655 дн. тому
А чего вы ожидали от ТП Соколовской? Бандеровские хакеры, не иначе, хулиганят. Те самые, которые обливали кипятком в львовском автобусе беремееную русскую учительницу.
Шкептик
4657 дн. тому
Дивні хакери. Зламувати сайт, щоб розмістити на ньому статтю, яку редактори сайту залюбки б надрукували і без зламу? Чому б їм не зламати якийсь інший сайт, із політикою якого вони не згодні, так, як це роблять зазвичай нормальні хакери? Якась дивна логіка. От тільки не ясно, в хакерів, чи, може, в Яніни Соколової?
Глас народа
4657 дн. тому
Интересно, когда в этой помоечной газетенке "Известия" выходили злобные антиукраинские пасквили под авторством Соколовской: о поедании русскоязычных младенцев во Львове, об угнетениях всего русского злобными хохлобандеровцами, и прочая прокремлевская дрянь, разжигающая национальную рознь и ненависть ко всему украинскому - это тоже были происки злобных хацкеров?
Весело
4658 дн. тому
И снова Янина .
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду