Комітет з питань свободи слова розпланував роботу на перше півріччя 2011-го

18 Лютого 2011
11662
18 Лютого 2011
12:20

Комітет з питань свободи слова розпланував роботу на перше півріччя 2011-го

11662
Комітет з питань свободи слова розпланував роботу на перше півріччя 2011-го

Комітет з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні прийняв план роботи на лютий - липень 2011 року.

 

Зокрема, велику увагу народні депутати мають приділити підготовці законопроектів на розгляд парламенту, де Комітет є головним. У плані найбільше проектів, які пропонують внести зміни до законів «Про рекламу» та «Про телебачення і радіомовлення». З 38-ми законопроектів 25 уже розглянуті комітетом раніше і чекають на розгляд у сесійній залі.

 

Серед них законопроекти: № 6342 щодо скасування квот на національний продукт; № 6429 щодо визначення часу закінчення переривання телевізійної програми; № 5164 щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів; про реформу державної та комунальної преси № 6468 та інші.

 

Ще доведеться членам Комітету розглядати проекти: № 6596 щодо ліцензування мовлення і визначення розміру штрафів; про внесення змін до закону «Про захист суспільної моралі» № 7132; про Концепцію державної інформаційної політики № 7251; про внесення змін до закону «Про рекламу» № 6645 щодо заборони використовувати спортивну тематику в рекламі тютюнових виробів, алкогольних та слабоалкогольних напоїв; про внесення змін до статті 22 закону «Про рекламу» № 3205 щодо обмеження реклами пива та спиртовмісних напоїв тощо.

 

У плані зазначені дев'ять законопроектів, які Комітет має розглянути і подати до них свої пропозиції. Зокрема до проектів: № 2764 щодо передвиборної агітації та висвітлення виборчого процесу у засобах масової інформації; № 7282 щодо заборони проведення перевірок засобів масової інформації у період передвиборної агітації; № 6595 щодо захисту здоров'я громадян від результатів вживання тютюнових виробів та інші.

 

Як і раніше Комітет планує провести виїзні засідання, хоча останні кілька років йому це не вдавалося зробити. Цього півріччя на виїзних засіданнях планується розглянути два питання: у березні - «Про законодавче забезпечення та шляхи впровадження Суспільного телебачення і радіомовлення за участі НТКУ та НРКУ», а у квітні -  щодо вироблення стратегії діяльності телерадіокомпаній в умовах переходу на цифрові технології мовлення (спільно з Національною  радою з питань телебачення і радіомовлення та Державним комітетом телебачення та радіомовлення).

 

Крім того члени Комітету хочуть провести комітетські слухання спільно з Комітетом з питань транспорту і зв'язку на тему: «Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні» та парламентські на тему: «Про стан дотримання вимог Конституції України та зобов'язань України перед Радою Європи щодо гарантій свободи слова».

 

Також Комітет планує провести круглий стіл на тему: «Правові засади і проблеми організації діяльності засобів масової інформації в мережі інтернет». Крім того, має намір зустрітися з представниками управління Державної охорони України, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України за фактами конфліктних ситуацій між журналістами та представниками силових структур.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11662
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ганна
4818 дн. тому
за посиланням на план відкривається "ПЛАН роботи постійно-діючої комісії з питань освіти, культури, молоді,спорту та гуманітарних питань на 2011-й рік"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду