Депутат Курпіль пропонує добровільну, а не примусову реформу державної та комунальної преси

3 Червня 2010
8091
3 Червня 2010
19:24

Депутат Курпіль пропонує добровільну, а не примусову реформу державної та комунальної преси

8091
Депутат Курпіль пропонує добровільну, а не примусову реформу державної та комунальної преси

2 червня у парламенті зареєстровано законопроект «Про реформу державної та комунальної преси» № 6468, автором якого є народний депутат Степан Курпіль (фракція БЮТ).

 

Завданням законопроекту є забезпечення редакційної свободи державної та комунальної преси у процесі її реформування. Метою цієї реформи є утвердження свободи слова, посилення соціального захисту журналістів, забезпечення незалежної від влади діяльності редакцій газет і журналів.

 

«Цей законопроект носить добровільний, а не примусовий характер щодо реформи державної і комунальної преси. Проектом передбачається забезпечити право, а не обов'язок трудовим колективам редакцій здійснити реформування. Це особливо важливо тому, що не всі редакції друкованих ЗМІ готові одночасно до процесу реформування. Тому кожен редакційний колектив повинен приймати рішення самостійно, зважаючи на здатність чи нездатність того чи іншого видання піти у "вільне плавання"», - йдеться у пояснювальній записці законопроекту.

 

Проект регламентує відносини між органами державної влади, органами місцевого самоврядування та заснованими ними друкованими ЗМІ. Він передбачає особливі умови передачі майна редакціям реформованих друкованих ЗМІ. А саме, органи державної влади та місцевого самоврядування передають за символічну оплату - одну гривню - майно та приміщення трудовим колективам редакцій реформованих  друкованих засобів масової інформації, які станом на 24 серпня 1991 року знаходилися у приміщеннях колишніх партвидавів чи обласних видавничо-поліграфічних комплексах або знаходяться у теперішній державній чи комунальній власності.

 

Згідно з проектом, господарські товариства, що виникли в результаті реформи державної та комунальної преси, здійснюють компенсацію балансової вартості переданого майна та приміщень шляхом надання 50-ти відсоткової знижки на інформаційно-рекламні послуги (за існуючими редакційними розцінками на час надання цих послуг) органам держаної влади та місцевого самоврядування, що були засновниками (співзасновниками) реформованих друкованих засобів масової інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8091
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду