Парламент прийняв у першому читанні проект про вилучення квот на українську музику в радіоефірі

1 Лютого 2011
18945
1 Лютого 2011
17:50

Парламент прийняв у першому читанні проект про вилучення квот на українську музику в радіоефірі

18945
Парламент прийняв у першому читанні проект про вилучення квот на українську музику в радіоефірі

1 лютого Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 6342 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення. За це рішення проголосувало 240 народних депутатів, а саме члени фракцій Партії регіонів, КПУ, Блоку Литвина та позафракційні.

 

Нагадаємо, що цей зареєстрований 26 квітня 2010 року законопроект пропонує вилучити із закону квоти для національного музичного продукту, а саме норму про те, що в загальному обсязі мовлення не менше 50% мають становити музичні твори українських авторів чи виконавців.

 

Доповідач із цього питання голова підкомітету з питань телебачення і радіомовлення Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко просила не сприймати цей документ як такий, що обмежую українську мову в радіоефірі. «Це приведення норм українського законодавства у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення. Ухвалення цього закону - це нові робочі місця, розвиток української музики, нові податкові надходження. На нашому боці суспільство, галузь і журналісти», - сказала Бондаренко, зауваживши, що голосування за цей проект стане для депутатів тестом на демократичність і європейськість.

 

Представник фракції БЮТ Михайло Косів у своєму виступі зазначив, що з ухваленням цього закону для української музики не залишиться місця в ефірі. Проти також виступив і Юрій Кармазін (фракція «НУ-НС»). «Як йдеться у висновку Головного науково-експертного управління, цей закон може призвести до послаблення національних інтересів держави. Управління рекомендує за результатами розгляду в першому читанні поданий законопроект відхилити. Я також вважаю, що такий закон не потрібен», - сказав він.

 

Голові Верховної Ради Володимиру Литвину довелося двічі ставити законопроект на голосування, оскільки за результатом першого він не набрав потрібної кількості голосів.

 

Нагадаємо, що парламентський комітет підтримав законопроект № 6342. Також цей проект підтримала Незалежна асоціація телерадіомовників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18945
Читайте також
15.11.2011 14:30
«Телекритика»
30 594
16.04.2011 12:00
Леся Ганжа, «Дзеркало тижня. Україна»
26 704
22.02.2011 14:07
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
36 393
18.02.2011 14:54
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
29 367
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Злой
4819 дн. тому
Я тоже думаю, что ты тут отвечаешь всем, ты ж было любящее гИмно! Це пряма аналогія з занепадом с/г та промисловості України), Не знав? Знай! По твоему сравнению, тебе сейчас дай украиномовну песню послушать, где будет одно слово ГИМНО, ты будешь самый счастливый. За то Украина будет богаче. Чем же интересно рынок песен отличается от всего другого. Хотели рынок теперь получите. Давай сделаем квоты на Таврию. 50% Таврии, а 50% остальное европейское и японское лайно. А? Украина богаче станет. В отличии от тебя у меня есть желание платить деньги за хороший продукт и слушать то, что я хочу. Только все ноете и ноете. Фильмы нема за що снимать, нема грошей, музыки нема, нема грошей. Правильно ты пишешь - "бо бидло завжди любить гімно". Приятного аппетита.
._.
4823 дн. тому
Хоча... чому я відповідаю банальним ботам, типу хм, Ukrainian, Крымчанин і ко (які спамили по кілька повідомлень, або взагалі копіпастою на різних форумах за бабло), які косять під дурачків, бо не треба затуляти нам очі, ага. Це з тих самих байок про "массовую украинизацию на Донбасе", а потім виявляється, що там нема ЖОДНОЇ української школи. От така от брехня. Правду казати треба.
2 Крымчанин
4823 дн. тому
>Моей радости нет предела, как же долго я этого ждал!!! Наконец-то радиостанции смогут вернутся к нормальному, свободному вещанию. Ги, а я яку радіостанцію не вмикав - попадав на російське багно; Ти радіо Львів слухав? Може перестанемо брехати, ага?
._.
4823 дн. тому
Бугога! Хм думає, шо в ефірі "на радио определяет в первую очередь качество произведений и сам рынок", а насправді там просто гімно, бо бидло завжди любить гімно. Про відсутність пісень - брехня, аби виправдати потік дешевого закордонного (російського) гімна. А знаєте хто виграє і програє? Українські виконавці стануть бідніше => менше грошей в бюджет/кишені громадян України => Україна стане біднішою. Це з той же ліберастії, що зараз сповідує влада, під назвою вбий своє відкриваючи кордони для зарубіжних товарів і продуктів (особливо Китай), а потім дивуються чому ніхто не виробляє і все у спаді. Це той самий випадок троля "хм" з привидами Бандери. А все насправді простіше, з радіо і теле зроблять ретранслятор гімна (говна), якого вже і так настільки багато, що треба уводити квоти (Це пряма аналогія з занепадом с/г та промисловості України), а пан хм є її частиною. Не знав? Знай!
слухачу
4825 дн. тому
Поплавського, Кудлай та Бобула на ФМ-ках не крутять! Не обговорюйте того, чого не знаєте. Якщо ви не депутат, звісно.
слухач
4825 дн. тому
слухайте, як для мене, то це добре. я хочу слухате те, що є найкращого у світовій музиці,а не поплавського та кудлай с бобулом
хм'у
4825 дн. тому
Сходіть до лікаря. Щось Вас крутить. Повну херню пишете!
хм
4825 дн. тому
для долбня, подписавшегося "Яка на "європейськість"?!" сообщаем, что: 1) "зєком" и преступниками в Європи считаются также господа Шухевич и Бандера и весь цивилизованыій мир (не Россия! с её попснёй) выразили по поводу "гэройства" этих преступников своё возмущение и недоумение, а ряд стран(очень, кстати, любимая бандерлогами демократическая Польща) обратились с требованием прекратить возвеличивание преступников! 2) за 5 лет правления национально озабоченнных, внедривших идиотский закон про квоту и сделавших всевозможные препоны для российских артистов , их выступлений и гастролей, в украине, на украинском озабоченными же национально-"льготными" местными артистами не записано практически ни одного диска, альбома на "мови", ни одного так и не создано достойного на "мови" фильма или литературного произведения, мало того, уровень исполнителей и их контент,ранее успешно конкурировавший наравне и продававшийся даже успешно в России ,опустился на столько, что это даже не подлежит обсуждению, ну и исходя из этого - третье 3) Во всём нормальном мире что и кому слушать на радио определяет в первую очередь качество произведений и сам рынок(сделал что-то достойное- это крутят на радио, это - популярно, не сделал - увы, соси лапоть!) потому во всем мире слушают англоязычную мадонну и итальянского челентано, испанскую монтсеррат кабалье... и последнее - 4), так уж почему-то получилось, что несмотря на "квоты", именно спонсоры и даже идеологи национал-озабоченных тягнизадовцев и экс-прэзыдента, являются одновременно спонсорасми и акционерами-совладельцами явно пророссийских радиостанций, в т.ч. с совейтским контентом. и станции эти были запущены уже после объявления ими же придуманной идиотской "квоты". Так что прежде, чем писать про "рогоАналов" и др., посмотритесь на своё прыщаво уродливое сифилитическо-дебильное лицо в зеркало!
UKRAINIAN
4825 дн. тому
Ура! Тепер той колгосп, що вимушено ставили всі без винятку програмні директори (з матюками та сковчанням) піде до дідька!!! В етері залишатимуться найсильніші і то є добре для всіх :)
Крымчанин
4825 дн. тому
Ура!!!!!!!! Моей радости нет предела, как же долго я этого ждал!!! Наконец-то радиостанции смогут вернутся к нормальному, свободному вещанию. Наконец-то то прекратилась эта обязаловка и тирания!!! ))))))))))) Жду с нетерпением перемен в радиоэфире
Игорь
4825 дн. тому
Фракция Литвина вместе с коммуняками и «рогоАналами» расчищает украинский эфир для российской попсни.
Яка на "європейськість"?!
4826 дн. тому
П.Бондаренко! А хіба в Європі є хоч один екс-зек-президент? Чи Вам подобаються лише деякі "європейські" тести?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду