Власники «Блика»: В Україні краще видавати тижневики, ніж щоденні газети

14 Лютого 2011
19583
14 Лютого 2011
15:03

Власники «Блика»: В Україні краще видавати тижневики, ніж щоденні газети

19583
Власники «Блика»: В Україні краще видавати тижневики, ніж щоденні газети

Керівництво румунського Adevarul Holding, власника української газети «Блик», пояснило причини закриття друкованої версії видання. Як зазначив керівник компанії Діну Патрічіу в коментарі сайту paginademedia.ro, основний мотив - складність видання щоденних газет в Україні як таке.

 

«Дистрибуція вкрай складна», - сказав він, зазначивши, що онлайн-версія «Блика» існуватиме й надалі.

 

Інші продукти, побудовані довкола закритого таблоїда, продовжать виходити. Це «Блик Здоровье», «Блик Кулинария» та «Блик Секрет». Також, за даними порталу, залишиться спортивний журнал та телегайд-додаток.

 

«Це зміна конфігурації, а не закриття, - вважає пан Патрічіу. - В Україні наклад наших тижневих журналів сягає 70.000 копій, і це більше, ніж у газети». На його думку, в Україні складно видавати щоденну газету через труднощі з дистрибуцією: «Розповсюджувати газету за межами Києва проблематично. Взимку виникають додаткові проблеми, які ще більше ускладнюють щоденну доставку. Журнали мають більше часу».

 

Нагадаємо, сьогодні співробітникам газети «Блик» було повідомлено про закриття видання.

 

Румунський Adevarul Holding придбав «Блик» у швейцарського акціонерного товариства Ringier AG восени 2008 року. Це був перший іноземний актив холдингу. Газета виходила з 2006 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19583
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
4819 дн. тому
о сейчас знатоки говна повылазят
хехе
4819 дн. тому
Да они же просто говно делали, какая нафиг дистрибуция
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду