Прокуратура порушила справу проти директора «Блика» за невиплату зарплати (ДОКУМЕНТ)

17 Травня 2012
9124
17 Травня 2012
14:00

Прокуратура порушила справу проти директора «Блика» за невиплату зарплати (ДОКУМЕНТ)

9124
За даними прокуратури, керівник заборгував своїм підлеглим понад 1 млн грн
Прокуратура порушила справу проти директора «Блика» за невиплату зарплати (ДОКУМЕНТ)

Прокуратура міста Києва порушила кримінальну справу стосовно директора ТОВ «Фрі Медіа Україна ГМБХ» - колишнього видавця групи друкованих видань «Блик» - за фактом безпідставної невиплати заробітної плати в розмірі понад 1 млн. грн. Про це 17 травня повідомив відділ зв'язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.

 

Справу порушено за ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України - невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат.

 

«Встановлено, що упродовж півроку на підприємство надійшло 5 млн. грн., які директором використано не на виплату заробітної плати, а на інші потреби, як то оплату послуг телефонного зв'язку та інтеренету, утримання автотранспорту, на здійснення платежів за надання юридичної допомоги тощо», - йдеться в повідомленні.

 

Як розповіли «Детектор медіа» колишні співробітники групи друкованих видань «Блик», кримінальну справу відносно їхнього директора Сергія Супруна було порушено ще 30 березня 2012 року, про що їх повідомила Прокуратура міста Києва. За інформацією екс-співробітників «Блика», досудове слідство у справі, яке проводилося прокуратурою Шевченківського району міста Києва, вже завершено і наприкінці квітня справу було скеровано до суду. Слухання у справі, наскільки їм відомо, ще не призначено.

 

За словами колишніх співробітників групи друкованих видань, їх було скорочено 28 лютого, однак вони досі не отримали зарплату за чотири місяці (листопад-лютий), вихідну допомогу та компенсацію за невикористані відпустки. 16 травня декільком співробітникам на банківські картки надійшла частина заборгованості - різні суми від 10% до 20%.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9124
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду