Українські письменники закликали Держкомтелерадіо бойкотувати книжкову виставку в Мінську

2 Лютого 2011
9730
2 Лютого 2011
07:49

Українські письменники закликали Держкомтелерадіо бойкотувати книжкову виставку в Мінську

9730
Українські письменники закликали Держкомтелерадіо бойкотувати книжкову виставку в Мінську

Українські письменники, журналісти та читачі вимагають від Держкомтелерадіо відмовитися від участі у Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку. Таким чином вони пропонують висловити публічне обурення проти переслідувань творчих людей у Республіці Білорусь, пише УНІАН.

 

Планувалося, що на форумі протягом 9-14 лютого перебуватиме представницька делегація з України та працюватимуть стенди вітчизняних видавництв.

 

«Інформація про переслідування творчих людей у Республіці Білорусь обурює літературну громадськість України. Так, за повідомленнями ЗМІ, провідного поета Білорусі Уладзіміра Някляєва спочатку заарештували, а тепер тримають вдома без права користуватися інтернетом і навіть підходити до вікон своєї квартири. Інша письменниця, українка за походженням, Наталка Бабіна стала жертвою білоруського КҐБ, коли працівники останнього конфіскували у неї комп'ютер з підготованим уже другим виданням роману "Рыбін горад"», - зазначають автори звернення до Держкомтелерадіо, серед яких - письменники Сергій Жадан, брати Капранови, Лариса Денисенко, Андрій Кокотюха, Світлана Поваляєва, журналісти Леся Ганжа, Отар Довженко, а також представники літературної спільноти і читачі.

 

Автори листа закликають українських видавців відкликати свою участь у складі експозиції. «Якщо ми не підтримаємо одне одного в небезпечній для будь-якої розумної людини політичній обстановці, завтра репресії проти митців розпочнуться і в Україні. Приклад Марії Матіос - яскраве свідчення тому», - наголосили письменники.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9730
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду