detector.media
02.02.2011 07:49
Українські письменники закликали Держкомтелерадіо бойкотувати книжкову виставку в Мінську

Українські письменники, журналісти та читачі вимагають від Держкомтелерадіо відмовитися від участі у Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку. Таким чином вони пропонують висловити публічне обурення проти переслідувань творчих людей у Республіці Білорусь, пише УНІАН.

 

Планувалося, що на форумі протягом 9-14 лютого перебуватиме представницька делегація з України та працюватимуть стенди вітчизняних видавництв.

 

«Інформація про переслідування творчих людей у Республіці Білорусь обурює літературну громадськість України. Так, за повідомленнями ЗМІ, провідного поета Білорусі Уладзіміра Някляєва спочатку заарештували, а тепер тримають вдома без права користуватися інтернетом і навіть підходити до вікон своєї квартири. Інша письменниця, українка за походженням, Наталка Бабіна стала жертвою білоруського КҐБ, коли працівники останнього конфіскували у неї комп'ютер з підготованим уже другим виданням роману "Рыбін горад"», - зазначають автори звернення до Держкомтелерадіо, серед яких - письменники Сергій Жадан, брати Капранови, Лариса Денисенко, Андрій Кокотюха, Світлана Поваляєва, журналісти Леся Ганжа, Отар Довженко, а також представники літературної спільноти і читачі.

 

Автори листа закликають українських видавців відкликати свою участь у складі експозиції. «Якщо ми не підтримаємо одне одного в небезпечній для будь-якої розумної людини політичній обстановці, завтра репресії проти митців розпочнуться і в Україні. Приклад Марії Матіос - яскраве свідчення тому», - наголосили письменники.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY