«1+1» продюсує фільм «Будинок з баштою» режисера Єви Нейман

17 Січня 2011
26877
17 Січня 2011
11:20

«1+1» продюсує фільм «Будинок з баштою» режисера Єви Нейман

26877
«1+1» продюсує фільм «Будинок з баштою» режисера Єви Нейман

15 січня в Одесі розпочалися зйомки фільму режисера Єви Нейман «Будинок з баштою» («Дом с башенкой»). Про це повідомляє прес-служба каналу «1+1».

 

Продюсером нової кінострічки став Олександр Ткаченко, генеральний директор групи каналів «1+1». Сценарій картини написаний Євою Нейман за однойменним оповіданням Фрідріха Горенштайна. Фільм буде знято у чорно-білій гамі. За словами Єви Нейман, картина масштабна, складна, будуть використані спецефекти.

 

 


 Єва Нейман з акторами

 

У кінострічці знімуться: Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький, Марія Поліцеймако. Дев'ятирічний одеський хлопчик Дмитро Кобєцкой грає головну роль.

 

 


 Дмитро Кобєцкой

 

«Будинок з баштою» - це трагічна історія восьмирічного хлопчика, яка сталася взимку 1944 року.  Хвору жінку із сином знімають з поїзда. Мати потрапляє до лікарні, де незабаром помирає. Маленький хлопчик опиняється сам серед чужих людей. Дитині доведеться подорослішати за один день і продовжити свій шлях одному. З вікна поїзда він в останній раз побачить станцію, назви якої не помітив, знає тільки, що на привокзальній площі стоїть старий будинок з башточкою і що тут назавжди залишилася його мама.

 

 


 Знімальний процес

 

«Для "1+1" це достатньо сміливий експеримент. Ми раді, що у нас є можливість екранізувати це оповідання та сподіваємося на його серйозну фестивальну історію. Безперечно, ми готові й надалі експериментувати у галузі повнометражного кіно. "Будинок з баштою" - формат, від якого вже відвикли, але тут буде достатньо оригінальних та вражаючих ходів як з точки зору зображення, так і змісту», - говорить Олександр Ткаченко.

 

Раніше, у 2007 році, Олександр Ткаченко продюсував стрічку Єви Нейман «Біля річки». Фільм був представлений на кількох Міжнародних кінофестивалях і отримав срібну нагороду у Лагові (Польща).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26877
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
втомлений
4848 дн. тому
їм не набридла тема другої світової війни? ну скільки можна її мусолити??? це "салдафонське" кіно вже в печінках.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду