detector.media
17.01.2011 11:20
«1+1» продюсує фільм «Будинок з баштою» режисера Єви Нейман

15 січня в Одесі розпочалися зйомки фільму режисера Єви Нейман «Будинок з баштою» («Дом с башенкой»). Про це повідомляє прес-служба каналу «1+1».

 

Продюсером нової кінострічки став Олександр Ткаченко, генеральний директор групи каналів «1+1». Сценарій картини написаний Євою Нейман за однойменним оповіданням Фрідріха Горенштайна. Фільм буде знято у чорно-білій гамі. За словами Єви Нейман, картина масштабна, складна, будуть використані спецефекти.

 

 


 Єва Нейман з акторами

 

У кінострічці знімуться: Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький, Марія Поліцеймако. Дев'ятирічний одеський хлопчик Дмитро Кобєцкой грає головну роль.

 

 


 Дмитро Кобєцкой

 

«Будинок з баштою» - це трагічна історія восьмирічного хлопчика, яка сталася взимку 1944 року.  Хвору жінку із сином знімають з поїзда. Мати потрапляє до лікарні, де незабаром помирає. Маленький хлопчик опиняється сам серед чужих людей. Дитині доведеться подорослішати за один день і продовжити свій шлях одному. З вікна поїзда він в останній раз побачить станцію, назви якої не помітив, знає тільки, що на привокзальній площі стоїть старий будинок з башточкою і що тут назавжди залишилася його мама.

 

 


 Знімальний процес

 

«Для "1+1" це достатньо сміливий експеримент. Ми раді, що у нас є можливість екранізувати це оповідання та сподіваємося на його серйозну фестивальну історію. Безперечно, ми готові й надалі експериментувати у галузі повнометражного кіно. "Будинок з баштою" - формат, від якого вже відвикли, але тут буде достатньо оригінальних та вражаючих ходів як з точки зору зображення, так і змісту», - говорить Олександр Ткаченко.

 

Раніше, у 2007 році, Олександр Ткаченко продюсував стрічку Єви Нейман «Біля річки». Фільм був представлений на кількох Міжнародних кінофестивалях і отримав срібну нагороду у Лагові (Польща).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY