Профільний комітет ВР – проти квот на поширення національного аудіовізуального продукту

16 Грудня 2010
13197
16 Грудня 2010
10:48

Профільний комітет ВР – проти квот на поширення національного аудіовізуального продукту

13197
Профільний комітет ВР – проти квот на поширення національного аудіовізуального продукту

Профільний парламентський комітет з питань свободи слова та інформації підтримав законопроект про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» № 6342 щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення. На засіданні, яке відбулося 15 грудня 2010 року, за проект проголосувала більшість присутніх членів комітету, проти документу виступили народні депутати Андрій Шевченко та Юрій Стець.

 

Нагадаємо, що цей законопроект поданий народним депутатом Оленою Бондаренко (фракція Партії регіонів) з метою приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення положень Закону України «Про телебачення і радіомовлення», які визначають квоти на поширення національного аудіовізуального продукту та музичних творів українських авторів чи виконавців.

 

«Тут не йдеться про мову, - сказала Олена Бондаренко, презентуючи законопроект. - Музичні твори українських авторів чи виконавців належать до категорії «європейські твори», а отже щодо них не можуть бути встановлені окремі квоти». Її підтримав член комітету Микола Баграєв, зауваживши, що відміна цієї норми дасть змогу збільшити кількість форматів радіостанцій. «Таким зарегулюванням ми не допоможемо українській музиці», - сказав він.

 

Прихильники проекту  зазначали, що квоти на поширення музичних творів українських авторів чи виконавців, встановлені в чинній редакції Закону України «Про телебачення і радіомовлення», не враховують кількості таких творів, що реально існують на сьогоднішній день. Тому дотримання цих квот телерадіоорганізаціями призводить до того, що їх програми практично не відрізняються одна від одної, тобто аудиторія не отримує різноманітної інформації. Цим порушуються вимоги до плюралізму аудіовізуальних ЗМІ.

 

Комітет рекомендував парламенту прийняти законопроект за основу та в цілому.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13197
Читайте також
15.11.2011 14:30
«Телекритика»
30 605
16.04.2011 12:00
Леся Ганжа, «Дзеркало тижня. Україна»
26 709
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду