Комітет свободи слова: розмір ліцензійного збору має відповідати витратам на видачу ліцензії

2 Грудня 2010
15407
2 Грудня 2010
10:48

Комітет свободи слова: розмір ліцензійного збору має відповідати витратам на видачу ліцензії

15407
Комітет свободи слова: розмір ліцензійного збору має відповідати витратам на видачу ліцензії

Члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації вирішили рекомендувати Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому проект закону про внесення змін до статті 31 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» № 7021 щодо визначення розміру ліцензійного збору, що був внесений Кабінетом Міністрів України. Рішення було ухвалене більшістю голосів на черговому засіданні комітету 1 грудня.

 

Нагадаємо, що 21 жовтня Рада підтримала законопроект у першому читанні.

 

При обговоренні цього питання голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк та член комітету Микола Баграєв зауважили, що чинна редакція закону не врегульовує проблему ліцензійного збору з кабельних та супутникових каналів. Також зазначалося, що доцільніше визначати розмір ліцензійного збору постановою уряду.

 

Комітет відхилив декілька поправок Юрія Кармазина  та підтримав дві поправки Андрія Шевченка. А саме: «1. За надання Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення адміністративних послуг із видачі, переоформлення та продовження строку дії ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги, а також із видачі дублікатів ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги, здійснюється плата (ліцензійний збір) у розмірі, що відповідає економічно обґрунтованим витратам, пов'язаним з їх наданням»; та «Методика розрахунку розміру плати (ліцензійного збору) за надання адміністративних послуг із видачі, переоформлення та продовження строку дії  ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги, а також із видачі дублікатів ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги, затверджується Кабінетом Міністрів України».

 

Індустріальний телевізійний комітет також вважає законодавчу ініціативу розробки та прийняття цього законопроекту позитивною та доцільною, хоча вважає, що його потрібно  доопрацювати.

 

Нагадаємо, Кабмін 29 липня зареєстрував у Верховні Раді законопроект № 7021 про внесення змін до статті 31 закону «Про телебачення і радіомовлення» (щодо визначення розміру ліцензійного збору). Документ пропонує нову редакцію статті 31, за якою методику розрахунків розмірів ліцензійного збору та плати за переоформлення та видачу дубліката ліцензії затверджує уряд. Таким чином, Кабмін пропонує скасувати антикризовий закон народних депутатів Олени Бондаренко і Володимира Ландіка, який набув чинності 1 січня 2010 року і, власне, додав у закон формули розрахунків зборів, значно зменшивши їхні розміри.

 

Проект методики для Кабміну вже розробила Національна рада і направила його до Держкомтелерадіо для погодження і передачі Кабміну. З проектом методики, яка збільшує розмір зборів, можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15407
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду