Суд скасував порушення кримінальної справи проти житомирської міліції щодо білоруських опозиціонерів

8 Грудня 2010
15094
8 Грудня 2010
17:43

Суд скасував порушення кримінальної справи проти житомирської міліції щодо білоруських опозиціонерів

15094
Суд скасував порушення кримінальної справи  проти житомирської міліції щодо білоруських опозиціонерів

Богунський районний суд м. Житомира під головуванням судді Гулак Н.А. своїм рішенням скасував постанову прокурора Корольовсього району Житомира про порушення кримінальної справи відносно працівників обласного відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (ВБНОН) України в Житомирській області. Причина -  «в постанові відсутнє посилання на достатні дані, що вказують на наявність ознак злочину». Про це ТК повідомили представники білоруської опозиції, у помешканні яких співробітники ВБНОН проводили обшук.

 

Нагадаємо, справу було порушено у листопаді 2010 року за фактом перевищення службових повноважень та порушення недоторканності житла за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 162 та ч. 2 ст. 365 КК України.

 

Як повідомляла ТК, 3 листопада працівники БНОН прийшли до помешкання координаторів Міжнародної амністії у Житомирі Ігоря Коктиша та Ірини Тютюнник. Вони обшукали квартиру та затримали ще чотирьох білоруських опозиціонерів опозиційного активіста і визнаного Міжнародною амністією в'язня сумління Артема Дубського та опозиціонерів Тетяну й Віталія Тищенків та Олексія Закшевського, звинувативши їх у зберіганні наркотиків.

 

Під час обшуку дружина Ігоря Коктиша зателефонувала журналістам та повідомила, що до їхньої квартири увірвались міліціонери у штатському та пов'язали усіх, хто там був. На місце подій прибули журналістки місцевої газети «20 хвилин» Діана Мінаєва та Оксана Трокоз (спецкор 5-го каналу). Під час спілкування з пані Трокоз представники відібрали у неї фото відеокамеру.

 

У відділі зв'язків з громадськістю управління МВС у Житомирській області стверджують, що представники ЗМІ «втручалися у специфіку роботи правоохоронних структур». Втім самі журналістки та мешканці квартири, у чиїй присутності відбувалося спілкування кореспонденток з оперативниками, з цим не погоджуються. Діана Мінаєва та Оксана Трокоз підкреслюють, що прибувши на місце інциденту, представилися та пред'явили посвідчення. На підтвердження вони надали аудіозапис розмови.

 

Газета «20 хвилин» оголосила бойкот відділу зв'язків з громадськістю управління МВС у Житомирській області. Також вони закликали ігнорувати ВЗГ колег.

Після обшуку та затримання житомирською міліцією білоруські опозиціонери попросили міжнародного захисту в ООН.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15094
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду